x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Social-democrații vor alegeri anticipate. Invită partidele să semneze o altă moțiune de cenzură

Social-democrații vor alegeri anticipate. Invită partidele să semneze o altă moțiune de cenzură

de Ion Alexandru    |    07 Sep 2021   •   10:08
Social-democrații vor alegeri anticipate. Invită partidele să semneze o altă moțiune de cenzură
Sursa foto: Lucian Alecu

PSD, care este acuzat de o înțelegere pe sub masă cu PNL și cu președintele Klaus Iohannis, pare a avea propriul plan pentru dărâmarea Guvernului. Surse social-democrate arată că, în acest moment, AUR a căzut în „plasa” celor de la USR-PLUS, raliindu-se unui demers politic al progresiștilor menit să-i readucă pe aceștia la putere. Concret, o moțiune de cenzură formulată în sensul de a-l găsi vinovat pentru situația dezastruoasă, din punct de vedere economic și social, a României, doar pe premier. Ceea ce, în opinia social-democraților, este inacceptabil.

În acest sens, PSD suspicionează că, în fapt, dacă și-ar pune semnătura pe moțiunea de cenzură a USR-PLUS, ar dărâma Guvernul Cîțu, pentru ca, ulterior, USR-PLUS să voteze instalarea unui alt premier din partea Partidului Național Liberal, fără ca acest lucru să afecteze juridic Coaliția de guvernare USR-PLUS – PNL – UDMR. „Noi nu vrem să-l dăm jos pe Cîțu, ca să se întoarcă la guvernare Barna, Năsui, Drulă, Stelian Ion și, eventual, Vlad Voiculescu”, arată social-democrații. Aceștia susțin că vor să dărâme Guvernul Cîțu în integralitatea lui, cu tot cu latura progresistă a acestuia. De altfel, ieri, în ședința internă a PSD, liderul Marcel Ciolacu le-a transmis colegilor săi că singurul mod în care se poate ieși din această criză politică este declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Un obiectiv dacă nu imposibil, foarte greu de realizat. 

În acest sens, PSD reiterează intenția de a depune propria moțiune de cenzură, având în vedere că au 157 de semnături pentru depunerea ei, invitându-i pe cei de la AUR și pe cei de la USR-PLUS să o semneze. Mai mult, social-democrații sunt dispuși să negocieze cu Dan Barna și cu Dacian Cioloș și asupra textului moțiunii de cenzură, pentru ca nimeni să nu se simtă „ofensat” de conținut, fără însă a fi ignorat și aportul USR-PLUS la modul dezastruos în care a guvernat Cabinetul Cîțu. Însă PSD arată în continuare că, dacă moțiunea celor de la USR-PLUS și AUR va ajunge în Plen, ea va fi votată.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu florin citu