x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Socialiștii europeni îi cer lui Iohannis să respecte rezultatul alegerilor

Socialiștii europeni îi cer lui Iohannis să respecte rezultatul alegerilor

de Ion Alexandru11    |    16 Dec 2020   •   08:39
Socialiștii europeni îi cer lui Iohannis să respecte rezultatul alegerilor

Președintele Grupului Socialiștilor și Democrașilor din Parlamentul European, Irtaxe Garcia Perez, îi cere lui Klaus Iohannis să respecte rezultatul alegerilor din 6 decembrie și să desemneze propunerea PSD pentru funcția de prim-ministru.

“Ne așteptăm ca președintele României să acționeze în consecință în conformitate cu legile țării, să recunoască voința cetățenilor români și să permită partidului care a câștigat alegerile generale să desemneze un premier și să formeze o majoritate. Domnule președinte Iohannis, nu stați în calea democrației”, i-a transmis liderul Grupului S&D prepeduntelui României. 

De asemenea, tot ieri, Internaționala Socialistă, organizaţie, care reunește 143 de partide socialiste, social-democrate, laburiste de pe toate continentele, face apel la preşedintele Klaus Iohannis să respecte principiile democratice şi să permită PSD, partid care a câştigat alegerile, să formeze guvernul. Organizaţia internaţională critică şi conduita preşedintelui din timpul campaniei electorale, amintind de concluziile în acest sens prezentate și de OSCE. 

 

 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis