x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Soluția PSD la actuala criză politică: Se face campanie electorală de două săptămâni

Soluția PSD la actuala criză politică: Se face campanie electorală de două săptămâni

10 Sep 2021   •   10:14
Soluția PSD la actuala criză politică: Se face campanie electorală de două săptămâni

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că suntem singurul stat european care nu a avut alegeri anticipate iar partidul pe care îl conduce nu va susține un guvern minoritar PNL.

"Se face modificare la lege, se face campanie electorală de două săptămâni. Suntem ultimul stat european care nu a avut anticipate. Care e problema, unde e grozăvia? Este evident că PSD nu va susţine un guvern minoritar al PNL. Nu ştiu ce vor alianţa USR cu AUR, poate lucrează la programul de guvernare acum. Pot presupune. Când depui o moţiune, gândeşti şi pasul 2", spune acesta.

El critică actuala guvernare și consideră că actualul executiv trebuie înlocuit.

"Am venit cu o moţiune de cenzură. Am auzit că cei de la USR vor să dărâme Guvernul din care făceau parte. Asta e, e problema lor. Am făcut moţiune, am făcut textul, am prins toată guvernarea, aşa cum era normal. Am prins şi pe Ghinea, şi pe Drulă. Nu e suficient ca ministru la Transporturi să umbli cu ranga şi să demolezi chioşcuri. Ai zero la sută kilometri de autostradă. Ghinea are 0,2 absorbţie fonduri UE. E adevărat, e în creştere faţă de mandatul precedent, când a avut zero. Nu ai PNRR aprobat", a mai explicat Ciolacu.

Liderul PSD consideră că alegerile înainte de termen sunt singura soluție. 

„Rămân ferm convins că în acest moment România nu poate depăși această criză politică decât prin alegeri anticipate.

Chiar dacă se vor împăca, totuși, e greu să plece câinele de la măcelărie sau de lângă grătar. O să mai accepte mai puțină carne pe os, dar conflictele vor apărea iar.

Din punctul meu de vedere, nu a ieșit nimeni să vorbească absolut nimic. Se ceară pe bani, pe funcții. Ne-au promis o depolitizare, dar sunt de 8 luni la guvernare”, a declarat acesta.

Totodată, șeful PSD a luat în calcul și posibilitatea de a forma un guvern, în situația în care președintele țării va cere acest lucru partidului pe care îl conduce. 

„Vom încerca să realizăm o majoritate. Avem cele 10 zile constituționale. Vom încerca să creem majoritate”.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu anticipate psd