x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stare de ALERTĂ. Masca va fi OBLIGATORIE în spațiile publice închise. Activitatea BISERICILOR se exercită LIBER

Stare de ALERTĂ. Masca va fi OBLIGATORIE în spațiile publice închise. Activitatea BISERICILOR se exercită LIBER

11 Mai 2020   •   13:43
Stare de ALERTĂ. Masca va fi OBLIGATORIE în spațiile publice închise. Activitatea BISERICILOR se exercită LIBER

Se vor putea face angajări în domeniul medical fără concurs, masca va fi obligatorie în spațiile publice închise, iar preoții pot ține slujbe dacă există distanțare socială. Guvernul a adoptat proiectul de lege privind măsurile de prevenire și combatere a efectelor COVID și l-a transmis Parlametului

Proiectul adoptat luni de Guvern, care privește prevenirea și combaterea efectelor epidemiei de COVID-19 după 15, a fost transmis către Parlament pentru dezbatere și aprobare în regim de urgență.

Șeful Cancelariei Primului Ministru, Ionel Dancă, a declarat că în privința activităților economice, vor fi permise activitățile de comercializare a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu presupune rămânerea clienților în spații. Este vorba, în acest caz, de activități de tip Drive-in, Room-service sau livrare la clienți.

Tot în domeniul economic, pe perioada stării de alertă se pot suspenda activități de vânzare cu amănuntul și serviciile în centrele comerciale, cu câteva excepții. Astfel, sunt permise activitățile de vânzare a produselor electronice și electrocasnice dacă operatorii economici asigură livrarea acestora la domiciliu.

Dancă a mai spus că este permisă activitatea operatorilor economici din centrele comerciale care au accesul asigurat direct din exteriorul incintei și este întreruptă comunicarea cu restul complexului. Și aici sunt prevăzute câteva excepții, pentru activitățile de tip curățătorie, cabinete stomatologice, optică medicală și altele.

"Pe durata stării de alertă de instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice închise, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă", a anunțat Ionel Dancă, șeful Cancelariei Guvernului.

"În ceea ce privește cultele religioase, potrivit proiectului de lege, activitatea acestora se exercită liber cu respectarea regulilor de disciplină sanitară stabilită de autoritățile cu atribuții în domeniu, inclusiv de Comitetul Național pentru Situații de Urgență cu consultarea Departamentului cultelor", a declarat Ionel Dancă. 

”S-a schimbat regimul contravențiilor, astfel încât regimul juridic al contravențiilor este asimilat și pus în raport cu prevederile Ordonanței Nr.2/2001 pentru a evita situația ivită în contextul în care regimul contravențiilor stabilit în baza Ordonanței 1/1999 a fost declarat neconstituțional. Proiectul de lege a fost transmis Parlamentului pentru aprobare și adoptare”, a declarat Ionel Dancă, șeful Cancelariei Premierului, într-o conferință de presă susținută astăzi. 

(sursa: Mediafax)

 

×