x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stelian Ion: În niciun stat care funcționează pe principii sănătoase nu poate pensia să depășească cuantumul salariului

Stelian Ion: În niciun stat care funcționează pe principii sănătoase nu poate pensia să depășească cuantumul salariului

19 Apr 2021   •   15:43
Stelian Ion: În niciun stat care funcționează pe principii sănătoase nu poate pensia să depășească cuantumul salariului
Sursa foto: Lucian Alecu

Pensia nu poate depăși cuantumul unui salariu în niciun stat care funcționează pe principii sănătoase, a declarat, luni, ministru Justiției, Stelian Ion.

„Salut deschiderea reprezentanţilor sistemului judiciar de a participa la această discuţie. Au fost chestiuni concrete pe care le-am abordat. Sunt recunoscute anumite probleme care există în legislaţie şi care trebuie, aş pune eu, grabnic corectate. În cadrul acestei formule, într-un dialog absolut normal între Guvernul României, între ministerele care au legătură cu acest subiect şi sistemul judiciar putem găsi aceste soluţii. Conturăm principiile (...), în primul rând corectăm aceste situaţii. Recunoaştem faptul că în niciun stat care funcţionează pe principii sănătoase nu poate pensia să depăşească cuantumul salariului", a declarat Stelian Ion la Ministerul Justiţiei.

De asemenea, Stelian Ion a afirmat că se dorește stimularea rămânerii în profesie a magistraților, în contextul în care există „o mare problem pe partea de personal.  

Declarația ministrului Justiției a fost făcută după întâlnirea cu ministrul Muncii, Raluca Turcan, și reprezentanți ai sistemului judiciar pe tema pensiilor magistraților.

 

×
Subiecte în articol: Stelian Ion pensie pensii magistrati