x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stelian Ion: Oprirea procedurii de selecție a procurorilor de rang înalt, dovada că aceasta a fost miza

Stelian Ion: Oprirea procedurii de selecție a procurorilor de rang înalt, dovada că aceasta a fost miza

03 Sep 2021   •   11:50
Stelian Ion: Oprirea procedurii de selecție a procurorilor de rang înalt, dovada că aceasta a fost miza

Oprirea procedurii de selecție a procurorilor de rang înalt, ca prima măsura în interimatul la Ministerul Justiției, reprezintă dovada cea mai clară că aceasta a fost miza principală a remanierii, afirmă fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, revocat miercuri seara din funcție.

„Oprirea procedurii de selecție a procurorilor de rang înalt, ca prima măsura în interimatul la Ministerul Justiției, reprezintă dovada cea mai clară că aceasta a fost miza principală a remanierii”, transmite Stelian Ion.

Fostul ministru al Justiției acuză și schimbarea conducerii Direcției de avizare din cadrul MJ.

„Schimbarea de pe o zi pe alta a conducerii Direcției de avizare din cadrul MJ pentru a facilita obținerea avizului pentru PNDL 3, proiect care faciliteaza furtul din banii publici, și, probabil, a unor avize ulterioare, arată că Florin Citu nu are respect pentru lege și folosește aceleași metode abuzive pe care le foloseau odinioară cei pe care atâta i-a criticat public. Asta este realitatea tristă a acestor zile”, conchide Stelian Ion.

Premierul Florin Cîțu l-a revocat miercuri seara pe ministrul Justiției Stelian Ion, susținând că se opune reformelor.

„Acum câteva minute am trimis președintelui României cererea de revocare din funcția de Ministru de Justitie a domnului Stelian Ion. Nu voi accepta în Guvernul României miniștri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este un ministru care nu a reușit să se impună în coaliție, nu a reușit să își ducă la bun sfârșit proiectele. De exemplu: desființarea secției speciale care nici dupa opt luni de mandat nu a fost desființată”, a declarat Florin Cîțu.

USR PLUS se opune programului Anghel Saligny, despre care afirmă că este o mită electorală, și cere schimbarea premierului Florin Cîțu.

Dacian Cioloș îi invită pe parlamentarii liberali „care sunt în profund dezacord cu modul imoral de a proceda al premierului Cîțu” să semneze moțiunea de cenzură USR PLUS: „Știu că PNL-ului nu îi vine să creadă că vom merge până la capăt. Moțiunea USR PLUS există și merge mai departe”.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Stelian Ion