x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Strategia lui Marcel Ciolacu pentru consultările cu Klaus Iohannis. „E cazul ca președintele României să recunoască faptul că a pierdut aceste alegeri”

Strategia lui Marcel Ciolacu pentru consultările cu Klaus Iohannis. „E cazul ca președintele României să recunoască faptul că a pierdut aceste alegeri”

10 Dec 2020   •   18:37
Strategia lui Marcel Ciolacu pentru consultările cu Klaus Iohannis. „E cazul ca președintele României să recunoască faptul că a pierdut aceste alegeri”
Sursa foto: Lucian Alecu

PSD îl propune pentru funcția de premier pe Alexandru Rafila, anunță oficial președintele social-democraților, Marcel Ciolacu. Acesta susține că președintele Klaus Iohannis, PNL și USR trebuie să accepte că au pierdut alegerile.

Ciolacu a spus că ședința Consiliului Politic Național a stabilit joi ca Alexandru Rafila să fie propus luni pentru funcția de premier, în cadrul consultărilor de la Cotroceni.

„După ce am văzut în situația de urgență, imagini cum în biroul primului-ministrului se fuma și se consuma alcool fără respectarea regulilor, acum Ludovic Orban ne-a povestit cum în biroul președintelui se stabilea primul-ministru nu după criterii profesioniste, ci pe bilețele, într-un mod total superficial”, spune Ciolacu, citat de Mediafax.

Acesta adaugă că PSD vine cu o propunere de premier „decentă, valoroasă, recunoscută atât pe plan național, cât și internațional”, în condițiile în care în România sunt 200 de decese pe zi din cauza pandemiei.

„Am văzut și propunerea PNL și agreată de președintele Iohannis în persoana domnului Cîțu, groparul economiei românești, dar presupun că criteriile care au cântărit cel mai mult a fost să fie om de partid și obedient președintelui. E cazul ca președintele României să recunoască faptul că a pierdut aceste alegeri, PNL și USR să recunoască faptul că au pierdut aceste alegeri și să nu transformăm această perioad într-o ciolaniadă și în discuții sterile”, spune lideerul PSD.

Acesta adaugă că variantele cele mai corecte în acest moment sunt fie un guvern minoritar PSD, condus de Alexandru Rafila, fie un guvern de uniune națională, în care premierul să fie propus de partidul care a câștigat alegerile.

 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu