x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică „Sunt Ramona Ioana Bruynseels şi cred că nimic nu este imposibil!”

„Sunt Ramona Ioana Bruynseels şi cred că nimic nu este imposibil!”

de Diana Scarlat    |    10 Iun 2019   •   08:23
„Sunt Ramona Ioana Bruynseels şi cred că nimic nu este imposibil!”

Partidul Puterii Umaniste social-liberal a anunţat, sâmbătă, candidatul pentru alegerile prezidenţiale: Ramona Ioana Bruynseels. Umaniştii îşi doresc un restart, nu doar al partidului, ci şi al vieţii politice din România. Statutul partidului, programul şi organizarea sunt bazate pe principii meritocratice şi au în centru omul, ca valoare supremă. Umaniştii mizează pe clasa de mijloc şi pe capitalul românesc.

 

Candidatul PPU pentru prezidenţiale este Ramona Ioana Bruynseels. Absolventă a Universităţii Harvard, Şcoala de Guvern John F. Kennedy, specializarea Management în Administraţie Publică, a obţinut două premii speciale, acordate de Harvard Kennedy School, pentru excelenţă academică şi contribuţie deosebită la comunitatea Harvard. Ramona Ioana Bruynseels are o experienţă de peste 10 ani în pieţe financiare, în domeniul bancar, CSR, învăţământ universitar în România şi iniţiere de proiecte în Africa de Vest, iar în România a devenit cunoscută, recent, după ce a devenit consilier de stat pentru mediul de afaceri în aparatul de lucru al premierului Viorica Dăncilă. „Va fi o candidatură cinstită, onestă. Este posibil? Eu cred că da! Sunt Ramona Ioana Bruynseels şi cred că nimic nu este imposibil!”, a declarat candidata PPU, la finalul primului congres al formaţiunii politice, care a avut loc sâmbăta trecută, la Bucureşti.

Membrii Partidului Puterii Umaniste din întreaga ţară s-au reunit în cadrul congresului pentru a-şi alege noua conducere şi pentru a vota noul statut. Noua conducere a partidului este formată din Cristian Popescu Piedone – preşedintele Consiliului Naţional, Ramona Ioana Bruynseels – preşedintele Biroului Executiv, Alfred Laurenţiu Antonio Mihai – liderul Forumului Umanist şi zece vicepreşedinţi: Iulian Constantin Cârlogea, Raoul Gordean, Daniel Ionaşcu, Cornel Lazăr, Alexandru Cristian Mircea Magherescu, Petru Mărginean, Vasile Negrilă, Jenel Şerban, Toader Ulise şi Gheorghe Vlase. În prima parte a congresului PPU s-a citit şi s-a adoptat cu unanimitate de voturi Statutul formaţiunii politice, bazat pe principiul imperativ „Omul potrivit la locul potrivit". PPU îşi doreşte să pună omul pe primul plan, formulând, în statut, câteva principii doctrinare umaniste de bază, centrate pe încurajarea promovării exclusiv pe baza rezultatelor obţinute, atât în cadrul partidului, cât şi în instituţiile publice şi în general, în societatea românească. Printre principalele modificări aduse statutului PPU, adoptate prin votul în unanimitate al membrilor prezenţi la congres, se numără transformarea Secretariatului General al partidului în structură tehnică, în cadrul căreia se vor face promovări şi se vor aplica sancţiuni în funcţie de acţiunile şi de rezultatele fiecăruia.

 

Programul politic centrat pe om

Sub deviza „Demnitate, onoare şi curaj!", PPU va promova în primul rând clasa de mijloc şi întreprinderile bazate pe capitalul autohton. „Partidul Puterii Umaniste social-liberal a apărut din nevoia cetăţenilor României de a se regăsi, doctrinar şi organizatoric, într-o forţă politică puternică de centru, adresată clasei de mijloc, românilor care în ultimii ani au suferit în tăcere şi au fost umiliţi. În egală măsură, PPU consideră necesară reevaluarea rolului individului în societate, precum şi a relaţiilor dintre acesta şi instituţiile statului", spune programul politic social-liberal al umaniştilor, după reorganizarea formaţiunii politice, PPU considerând că statul este al oamenilor, nu oamenii ai statului.

 

PPU doreşte reevaluarea omului în societate, pornind de la doctrina umanistă, centrată pe om, ca principală valoare şi scop în sine. Soluţia umaniştilor a fost formulată succint, într-un singur slogan: România clasei de mijloc.

 

Umaniştii optează pentru o conducere colegială

În cadrul Congresului PPU s-a stabilit că formaţiunea politică va avea o conducere colegială, formată din Ramona Ioana Bruynseels, Cristian Popescu Piedone şi Alfred Laurenţiu Mihai. Cei trei membri ai Forului de conducere colegială, aleşi direct în cadrul Congresului, îşi vor asuma, pe rând, câte patru luni, responsabilitatea conducerii partidului. „În acest fel sunt concretizate, inclusiv la nivelul structurii centrale de partid, principiile echilibrului, controlului reciproc şi separării puterilor, fundamentale în cadrul oricărui sistem instituţional democratic”, anunţă reprezentanţii umaniştilor.

 

În cadrul primului Congres al PPU s-au consacrat principiile morale ale doctrinei umaniste: demnitate, onoare şi curaj.

 

Ramona Ioana Bruynseels, preşedintele Biroului Executiv, este o reprezentantă a generaţiei tinere, deştepte şi hotărâte, o ardeleancă de la Cluj, absolventă de Harvard care, în loc să rămână în America, a adus America în România, s-a întors acasă şi vrea să contribuie real, cu educaţia, experienţa şi energia sa, la o schimbare, profundă, în bine, a României.

 


 

×
Subiecte în articol: Ramona Ioana Bruynseels