x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Surse: Nicușor Dan, curtat de PNL pentru a candida la Primăria Capitalei

Surse: Nicușor Dan, curtat de PNL pentru a candida la Primăria Capitalei

de Ion Alexandru    |    12 Feb 2020   •   08:11
Surse: Nicușor Dan, curtat de PNL pentru a candida la Primăria Capitalei

Surse politice din zona guvernamentală au precizat, pentru „Jurnalul”, că, în urma cercetărilor sociologice făcute de PNL, pentru alegerea candidatului care să concureze la funcția de primar general al Capitalei, cel mai bine clasat ar fi independentul Nicușor Dan. Cu toate acestea, conducerea liberală nu dorește să meargă în aceste alegeri decât cu reprezentanți care să facă parte din această formațiune politică, la care, eventual, să se ralieze și alte forțe politice de dreapta. Astfel, sursele citate au precizat că, în ultimele săptămâni, conducerea PNL l-ar fi contactat pe Nicușor Dan, căruia i-ar fi propus să se înscrie în Partidul Național Liberal și, din această calitate, să devină candidat pentru postul de primar general.

Liberalii ar încerca această soluție, având în vedere și tensiunile din interiorul Alianței USR-PLUS generate de faptul că în timp ce echipa lui Dan Barna ar vrea, de asemenea, să-i susțină candidatura lui Nicușor Dan la alegerile locale din București, ca independent, PLUS, partidul condus de Dacian Cioloș vrea să îl impună pe fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu. De altfel, acesta din urmă menționează, pe contul său de socializare, că lucrează în calitate de „candidat pentru Primăria Municipiului București”.

De menționat este faptul că, în urmă cu o săptămână, Nicușor Dan a confirmat faptul că, deși intenționează să candideze ca independent, el și-a înființat propria formațiune politică, denumită Uniunea Forțelor Locale, cu care, dacă se va decide susținerea, de către întreaga parte „dreaptă” din București a candidaturii sale, poate face o fuziune cu Alianța USR-PLUS. Sursele citate nu exclud însă chiar o propunere a liberalilor de fuziune a formațiunii lui Nicușor Dan cu Partidul Național Liberal. Deocamdată, varianta oarecum oficială a PNL pentru candidatura la Primăria Capitalei rămâne actualul ministru al Muncii, interimar, Violeta Alexandru. 

 

 

 

×
Subiecte în articol: nicusor dan