x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vlad Voiculescu, demis de premierul Florin Cîțu. Dan Barna a refuzat să fie ministru interimar al Sănătății

Vlad Voiculescu, demis de premierul Florin Cîțu. Dan Barna a refuzat să fie ministru interimar al Sănătății

de Georgiana Oprea    |    14 Apr 2021   •   11:15
Vlad Voiculescu, demis de premierul Florin Cîțu. Dan Barna a refuzat să fie ministru interimar al Sănătății
Sursa foto: Hepta

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost demis de premierul Florin Cîțu, interimatul funcției urmând să fie asigurat de Dan Barna.

UPDATE. Liderul PLUS, Dacian Cioloș, nu a fost informat despre intenția premierului Florin Cîțu de a-l demite pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, au declarat pentru Mediafax surse din conducerea formațiunii.

De asemenea, potrivit surselor citate, liderul USR, Dan Barna, nu a fost informat în privința subiectului înainte de a fi convocat la discuția cu premierul Florin Cîțu.

UPDATE. Cererea de revocare a lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății a ajuns la Cotroceni și a fost semnată de președintele Klaus Iohannis, a informat Administrația Prezidențială.

UPDATE. Dan Barna și-ar fi anunțat colegii din conducerea Alianței USR PLUS că refuză să preia interimatul la Ministerul Sănătății. 

-----------------------------------------

„Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, a anunțat Cîțu, în urmă cu câteva momente.

De asemenea, Andreea Moldovan, secretar de stat în minister, își pierde și ea funcția.

Premierul Florin Cîțu s-a întâlnit, miercuri dimineață, cu Dan Barna. Întâlnirea de la Guvern este în desfășurare.  

Decizia premierului vine la o zi după ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, care prevede noi criterii pentru carantinarea localităților. 

Ordinul de ministru al Sănătății care introduce noi criterii pentru carantinarea localităților, respectiv nivelul de testare pentru COVID, rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI, semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, a fost publicat marți în Monitorul Oficial.

Documentul introduce un punctaj pe baza unei grile. Municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori pot intra în carantină dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităților dacă au minimum 70 de puncte. Pentru încetarea carantinei este prevăzut un singur criteriu, respectiv rata de incidență de sub trei cazuri la o mie de locuitori.

Premierul Florin Cîțu nu și-ar fi dat acordul pe ordin, conform unor surse guvernamentale.

Vicepremierul Dan Barna spunea, în schimb, că ordinul este firesc, tehnic și necesar.

×
Subiecte în articol: vlad voiculescu florin citu