x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: „Cu fiecare zi în care Orban rămâne la butoanele guvernării democrația din România se mai stinge câte puțin!”

Tăriceanu: „Cu fiecare zi în care Orban rămâne la butoanele guvernării democrația din România se mai stinge câte puțin!”

15 Iul 2020   •   18:21
Tăriceanu: „Cu fiecare zi în care Orban rămâne la butoanele guvernării democrația din România se mai stinge câte puțin!”

Călin Popescu Tăriceanu desființează prelungirea stării de alertă Anunțată de președintele Klaus Iohannis. Liderul ALDE spune că este o „minciună afirmația lor că nu există altă cale decât cea a stării de alertă la nivel național”.

„Cu fiecare zi în care Orban rămâne la butoanele guvernării democrația din România se mai stinge câte puțin!

După legea care permite politrucilor de la Direcția de Sănătate Publică să interneze oameni cu forța și să le confiște bunurile, astăzi Guvernarea Iohannis-Orban a decis, cu de la sine putere, prelungirea stării de alertă în TOATĂ țara cu încă 30 de zile.

Sigur, pentru ei e mai simplu să distrugă economia decât să testeze, așa cum au promis, la nivel național și să impună stări excepționale acolo unde situația epidemiologică o cere. E mai simplu să interneze oamenii cu forța decât să testeze la frontiere pe toți cei care intră în România și să ia măsuri de izolare. Și în general pentru ei e mai simplu să calce în picioare drepturi și libertăți decât să prevină.

Este o minciună afirmația lor că nu există altă cale decât cea a stării de alertă la nivel național. Există posibilitatea instituirii unor măsuri excepționale doar în localitățile sau județele care pot deveni focar de infecție. Dar pentru asta trebuie să testezi consistent și cu cap și nu manipulator așa cum o fac acum.

Există posibilitatea să faci un apel la români să poarte măști în spații închise, dar pentru asta trebuie să le dai măștile pe care le-ai promis și pe care legea te obligă.

Există posibilitatea să le ceri oamenilor să păstreze distanțarea fizică și nu socială, cum greșit le spuneți, dacă ei ar vedea că și voi o respectați.

Există posibilitatea să faci o mulțime de lucruri constructive cu poporul tău atunci când nu îl tratezi ca pe un potențial infractor și nu îi latri ordine stupide în miez de noapte!” scrie Tăriceanu într-o postare pe Facebook.

 

 

Cu fiecare zi în care Orban rămâne la butoanele guvernării democrația din România se mai stinge câte puțin! După legea...

Publicată de Calin Popescu Tariceanu pe Miercuri, 15 iulie 2020

 

×