x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu, despre Băsescu: Este cel mai aprig opozant al majorării veniturilor pensionarilor

Tăriceanu, despre Băsescu: Este cel mai aprig opozant al majorării veniturilor pensionarilor

25 Mai 2020   •   15:09
Tăriceanu, despre Băsescu: Este cel mai aprig opozant al majorării veniturilor pensionarilor

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, l-a criticat, luni, pe Traian Băsescu, afirmând că, ”după ce în 2010 a tăiat pensiile cu 15%, acum este cel mai aprig opozant al majorării veniturilor pensionarilor”, deși primește două pensii și ”o indemnizație grasă” de europarlamentar.

”Lupta lui Traian Băsescu cu pensionarii continuă. După ce în 2010 a tăiat pensiile cu 15%, acum este cel mai aprig opozant al majorării veniturilor pensionarilor. Asta se întâmplă când stai pe 2 pensii și o indemnizație grasă de parlamentar european. Da! Cel care le spune pensionarilor să mai strângă cureaua primește: pensie de marinar, pensie de președinte de țară, la care se adaugă cei 20.000 Euro pe lună de la Parlamentul European. La banii ăștia nu prea poți ține cu pensionarii! Mai degrabă cu mogulii ăia pe care îi voia în țepe în Piața Victoriei. Nu-i așa, Traiane?”, a scris pe Facebook Călin Popescu Tăriceanu.

Traian Băsescu susţine că Guvernul Orban nu ar trebui să mărească pensiile de la 1 septembrie, aşa cum prevede legea în acest moment, pentru că economia nu poate susţine o asemenea creştere. Fostul preşedinte a pledat, duminică seara, la România TV, pentru o indexare a pensiilor de la 1 ianurie 2021, cu doar 7%.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: calin popescu tariceanu