x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu, despre întâlnirea lui Klaus Iohannis cu Nicușor Dan: Ceea ce face este împotriva legii fundamentale

Tăriceanu, despre întâlnirea lui Klaus Iohannis cu Nicușor Dan: Ceea ce face este împotriva legii fundamentale

24 Sep 2020   •   14:24
Tăriceanu, despre întâlnirea lui Klaus Iohannis cu Nicușor Dan: Ceea ce face este împotriva legii fundamentale

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a criticat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, întâlnirea de la Palatul Cotroceni a președintelui Klaus Iohannis cu candidatul PNL și USR-PLUS la Primăria Capitalei, Nicușor Dan.

„Astăzi, Klaus Iohannis a mai dat un şut în spate Constituţiei României! Într-un gest de total dispreţ la adresa legii fundamentale a ţării, Iohannis a chemat la Palatul Cotroceni un contracandidat de-al meu la Primăria Capitalei. Aţi ghicit: pe Plicuşor Dan! Dacă scopul acestei întâlniri a fost ca preşedintele ţării să înţeleagă mai mult din programul candidatului, atunci cred că ar fi nimerit ca Iohannis să-i invite şi pe Firea, Băsescu, Laufer, Coita sau Călinescu, pentru că şi ei sunt candidaţi, şi ei au idei. Dacă scopul acestei întâlniri a fost ca să-i dea un ultim sprijin pupilului PNL-ist, îl anunţ pe dl Iohannis că ceea ce face este împotriva legii fundamentale", a scris Tăriceanu pe Facebook.

De asemenea, în cadrul conferinței de presă, Tăriceanu a afirmat că „Iohannis încalcă grav prerogativele prezidențiale, care îl oblige la o rezervă, la o neutralitate în campania electorală”.

„Ceea ce face Iohannis este foarte grav. Contabilizăm toate aceste abateri, încălcări ale Constituţiei, pe care le vom pune pe masă la o solicitare de suspendare a lui, care, aşa cum procedează, e clar că la un moment dat va veni. Acum nu am putea să facem acest lucru, pentru că nu pare să fie o majoritate consistentă, dar eu sunt convins că momentul va veni şi că Iohannis nu îşi termină mandatul la Cotroceni", a afirmat Tăriceanu.

Nicușor Dan și premierul Ludovic Orban au avut, joi, o întâlnire la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis.

„Administraţia Prezidenţială confirmă că preşedintele României, preocupat fiind de problemele cu care se confruntă zilnic bucureştenii, s-a întâlnit astăzi cu Nicuşor Dan. În cadrul discuţiilor, la care a participat şi premierul Ludovic Orban, au fost abordate soluţiile necesare remedierii urgente a acestor probleme, precum şi proiectele de dezvoltare a oraşului pe termen mediu şi lung'', potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

 

×