x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu, întrebări pentru Tătaru, în contextul pandemiei de coronavirus

Tăriceanu, întrebări pentru Tătaru, în contextul pandemiei de coronavirus

10 Apr 2020   •   15:57
Tăriceanu, întrebări pentru Tătaru, în contextul pandemiei de coronavirus

Călin Popescu Tăriceanu i-a transmis ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, patru întrebări despre situaţia generată de coronavirus în România. Liderul ALDE vrea să afle numărul comunicărilor primite de MS în perioada 1 decembrie 2019 - 12 martie 2020, ce instituţii a informat şi ce măsuri a luat.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, i-a transmis, vineri, ministrului Sănătăţii Nelu Tătaru mai multe întrebări cu privire la situaţia generată de coronavirus în România.

„Am solicitat ministrului ca în maxim 7 zile să răspundă la următoarele întrebări:
1) numărul de informări/comunicări/rapoarte/avertizări pe tema noului coronavirus (COVID-19) primite la Ministerul Sănătăţii în perioada 01 decembrie 2019 – 12 martie 2020?
2) care au fost autorităţile române pe care Ministerul Sănătăţii le-a informat cu privire la aceste informări/comunicări/rapoarte/avertizări şi care au fost datele la care ele au fost informate?
3) care au fost măsurile pe care Ministerul Sănătăţii le-a luat în perioada 01 decembrie 2019 - 12 martie 2020 pentru a limita răspândirea noului coronavirus?
4) care este numărul de persoane unice (dacă o persoană a fost testată de mai multe ori ea trebuie numărată ca o persoană testată şi nu mai multe) testate de coronavirus în perioada 1 ianuarie 2020-10 aprilie 2020 şi când a fost efectuat primul test?”, scrie Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Liderul ALDE a spus că răspunsurile reprezintă clarificări pe care Ministerul Sănătăţii trebuie să le prezinte în spaţiul public.

„#RomaniiTrebuieSaStie – nu aşa spune PNL?”, încheie senatorul ALDE.

Potrivit ultimei informări oficiale, au fost prelucrate 55.430 de teste, însă Grupul de Comunicare Strategică nu comunică şi numărul persoanelor testate..

 Mediafax

×
Subiecte în articol: calin popescu tariceanu