x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu, ironic la adresa lui Iohannis: Să vină în fața Parlamentului cu raportul, nu doar să-l recite de pe un prompter

Tăriceanu, ironic la adresa lui Iohannis: Să vină în fața Parlamentului cu raportul, nu doar să-l recite de pe un prompter

09 Iul 2020   •   15:04
Tăriceanu, ironic la adresa lui Iohannis: Să vină în fața Parlamentului cu raportul, nu doar să-l recite de pe un prompter

Călin Popescu Tăriceanu, susține că Parlamentul ar trebui să-i adreseze președintelui Klaus Iohannis o invitație de a veni în fața aleșilor cu acest raport și nu doar să-l recite de pe un prompter.

 

„Prea puțin și prea târziu, dle Iohannis. În loc să vină în fața Parlamentului unde să prezinte românilor informarea cu privire la instituirea stării de urgență, dl Iohannis a preferat să stea în confortul de la Palatul Cotroceni. Doar el și prompterul lui”, a scris pe Facebook Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai spus că ALDE consideră subiectul crizei de coronavirus mult prea important și cu implicații mult prea vaste să fie „expediat printr-un document scris pe colțul mesei de niște consultanți ai Președintelui”.

„Speram că dl Iohannis va profita de faptul că Parlamentul este în sesiune extraordinară și nu va evita să se prezinte în fața lui. Toți românii sunt interesați să afle de ce Președintele și Guvernul Său au reacționat atât de târziu la această criză, de ce alegerile anticipate au fost mai importante decât sănătatea publică și ce fel de concluzii tragem din această politizare excesivă a unei crize de sănătate! Sfidarea Parlamentului și a românilor continuă să fie îndeletnicirea de bază a dlui Iohannis. Păcat! Era un moment bun să vedem un Președinte al tuturor și nu doar unul al partidului de guvernământ! Vocea lui ne cere unitate, în vreme ce faptele ne arată că pentru dl Iohannis nu contează decât el și partidul lui! Ce ironie tristă să auzim apeluri la unitate de la cel care este responsabil de marile falii din societatea românească, de împărțirea noastră în “ciume” de diferite culori, de instigare împotriva opoziției și a altor instituții ale democrației! Cred că Parlamentul ar trebui să-i adreseze o invitație de a veni în fața aleșilor cu acest raport și nu doar să-l recite de pe un prompter. Românii merită o dezbatere și mai ales românii merită soluții reale și nu electorale”, a conchis Tăriceanu.

Klaus Iohannis a spus, joi, că „virusul e real, nu are culoare politică, nu poate fi interzis prin lege și nici nu dispare de la sine”, motiv pentru care șeful statului a făcut apel la Parlament să adopte urgent cadrul de care este nevoie pentru ca autoritățile să acționeze în cazul pandemiei. Șeful statului a anunțat că a transmis Parlamentului, conform legii, informarea privind starea de urgență instituită pe întregul teritoriu al României prin cele două decrete, semnate pe 16 martie și, respectiv, 14 aprilie, document care prezintă în mod sintetic și transparent acțiunile și inițiativele pe care le-am avut pe perioada stării de urgență pentru a atinge obiectivele prioritare urmărite, respectiv protejarea sănătății cetățenilor, limitarea efectelor pandemiei, protejarea și relansarea economiei.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu