x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: La 5 ani după tragedie, astăzi avem în fiecare zi câte un Colectiv!

Tăriceanu: La 5 ani după tragedie, astăzi avem în fiecare zi câte un Colectiv!

30 Oct 2020   •   18:21
Tăriceanu: La 5 ani după tragedie, astăzi avem în fiecare zi câte un Colectiv!
Sursa foto: Lucian Alecu

Călin Popescu Tăriceanu a scris despre tragedia de la Colectiv și a făcut o paralelă cu actuala criză medicală provocată de coronavirus.

 

„Se împlinesc azi 5 ani de la tragedia de la Colectiv. O noapte neagră urmată de săptămâni și luni de agonie! Au trecut 5 ani în care am sperat ca lucrurile să se schimbe! Măcar în sistemul medical, măcar în privința infecțiilor intraspitalicești!

La 5 ani după tragedie, astăzi avem în fiecare zi câte un Colectiv! În fiecare zi 100 de români pierd lupta cu coronavirusul într-un sistem medical la fel de neprietenos, în ciuda medicilor care, ca și atunci, fac și acum adevărate acte de eroism.

La 5 ani de la tragedie, Colectivul este folosit tot în scopuri electorale. Atunci dl Iohannis a folosit tragedia pentru a forța demisia unui Prim-ministru care în momentul accidentului era în vizită oficială în SUA! Plecarea lui Victor Ponta de la Palatul Victoria nu a fost o recunoaștere a vreunei vinovății, ci strigătul că ceva trebuie să se schimbe. Acum, același domn Iohannis, așteaptă câteva săptămâni pentru a promulga legea care permite plata pe viață a tratamentului pentru victimele Colectiv. De ce nu a făcut-o în secunda următoare în care a primit legea de la Parlament? Ca să o folosească politic! Ca să îi păcălească pe oameni că legea i se datorează! Ca să mai ia niște voturi pentru partidul lui!

Este o zi tristă! Pentru că, în loc să-i comemorăm pe cei dispăruți și să ne asigurăm că așa ceva nu se va mai întâmplă, asistăm neputincioși la transformarea memoriei lor în campanie electorală pentru Iohannis și partidul lui!” scrie Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

×
Subiecte în articol: calin popescu tariceanu