x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tensiuni în PNL. Ce spune Ilie Bolojan dacă Orban sau Cîțu pierd președenția PNL

Tensiuni în PNL. Ce spune Ilie Bolojan dacă Orban sau Cîțu pierd președenția PNL

20 Iun 2021   •   12:37
Tensiuni în PNL. Ce spune Ilie Bolojan dacă Orban sau Cîțu pierd președenția PNL

Congresul PNL este și o chestiune de validare pe poziția administrativă, spune președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, care admite că oricare dintre cei doi candidați la șefia PNL va pierde șefia partidului, Ludovic Orban sau Florin Cîțu, riscă să nu mai dețină nici funcția pe care o deține.

„Din punctul meu de vedere, Congresul este și o chestiune de validare pe poziția administrativă pe care o ocupi, nu doar un congres politic, pentru că în momentul în care un candidat nu este recunoscut de partidul lui, vă puteți da seama că i se știrbește autoritatea. Or, neavănd autoritate, indiferent cine ar fi în situația asta, nu mai poate fi eficient pe poziția administrativă pe care o ocupă. Deci, cred că va fi un efect. Ce vor face colegii care candidează, după aceea, în pasul doi, cel care pierde, asta va rămâne la decizia lor, dar în mod cert va fi o afectare.

De obicei aceste competiții politice, chiar și în interiorul unui partid, nu sunt doar o defilare și o chestie de scrimă. De multe ori lucrurile se degenerează. Sper să nu ajungem acolo, pentru că nu suntem în Opoziție, în așa fel încât ceea ce se întâmplă în PNL să aibă efecte în 2024. Ceea ce se întâmplă în PNL are efecte în guvernare țării mâine, poimâine, deci trebuie gândită o competiție care să nu facă ca lucrurile să nu mai poată funcționa. Nu știu dacă domnul Orban, într-o asemenea ipostază, și-ar dori să revină, dar eu sper ca din această competiție, relațiile dintre cei care concurează să rămână la un nivel normal”, a spus Ilie Bolojan, la Primatv.

La Congresul PNL se va alege președintele partidului și va avea loc în 25 septembrie. S-au înscris Ludovic Orban, actualul președinte al PNL și președinte al Camerei Deputaților, și Florin Cîțu, premier.

Mediafax

×
Subiecte în articol: pnl Ilie Bolojan