x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Război total între PNL și USR PLUS la Sectorul 1. Liberalii o acuză pe Clotilde Armand că promovează un proiect ilegal

Război total între PNL și USR PLUS la Sectorul 1. Liberalii o acuză pe Clotilde Armand că promovează un proiect ilegal

de Alice Petrescu    |    22 Apr 2021   •   16:22
Război total între PNL și USR PLUS la Sectorul 1. Liberalii o acuză pe Clotilde Armand că promovează un proiect ilegal

UPDATE: Consilierii PNL și PSD nu s-au prezentat la a treia convocare a ședinței de Consiliu Local al Sectorului 1, iar primarul Clotilde Armand îi acuză pe liberali de „șantaj împotriva locuitorilor” și face apel la președintele PNL Ludovic Orban că este pusă în pericol coaliția de guvernare. Reamintim că proiectul de buget al Sectorului 1 pe anul 2021, propus de primarul Clotilde Armand, a fost respins în şedinţa Consiliului Local de luni, pe motiv că proiectul ar fi ilegal.

 

Primarul Clotilde Armand acuză consilierii din PSD și PNL că nu au venit nici la a treia convocare a ședinței de Consiliu Local al Sectorului 1.

„Astăzi (joi - n.r.) am convocat (a treia oară) Consiliul Local al Sectorului 1 pentru ședința de buget. Consilierii PSD și PNL nu s-au prezent și nu a fost cvorum pentru ședință. Dacă pe consilierii PSD pot să-i înțeleg, că învață să numere voturile pierdute la alegerile locale în frunte cu șeful lor, pe consilierii PNL Sector 1 nu pot”, spune Clotilde Armand.

Primarul face apel public către conducerea PNL București să dispună urgent de toate măsurile statutare pentru a-și clarifica situația politică internă și de a opri „acest șantaj împotriva locuitorilor și al cetățenilor din Sectorul 1”.

De asemenea, Armand face apel către președintele PNL, Ludovic Orban. Ea spune că astfel de consilieri locali care refuză dialogul „nu fac cinste PNL și pun în pericol coaliția de guvernare”.

„Campania electorală s-a terminat și cetățenii așteaptă rezultate. Cei care suferă din cauza inconștienței celor absenți astăzi la ședința de buget sunt cetățenii”, spune Clotilde Armand, care postează pe Facebook proiectele de investiții pe care administrația locală își propune să le deruleze și n-au fost votate de consilierii PNL Sector 1 și de PSD. Este vorba, între altele, de finalizarea lucrărilor pentru cele două bazine semi-olimpice și finalizarea studiilor pentru construirea bazinului olimpic Media, de construirea, reabilitatea și refăcerea terenurilor/sălilor de sport de la mai multe școli și reabilitare/construire terenuri de fotbal și rugby; amenajarea de parcuri și spații de recreere; modernizare, restaurare și eficientizare energetică pentru imobilul „Teatrul Excelsior”; reabilitarea Teatrului “Nicolae Bălcescu” din Parcul Bazilescu; consolidare și alte lucrări de intervenție la Biserica „Mânăstirea Cașin” etc.

Știre inițială: Proiectul de buget pe anul 2021 este perfect legal și poate fi aprobat, susține Clotilde Armand, primarului Sectorului 1, după ce consilierii liberali au spus că nu vor vota proiectul pentru că este ilegal.

 


Edilul sectorul 1 face un apel la consilierii locali să voteze bugetul pentru a putea demara proiectele de investiții.

„Acest punct de vedere al Prefecturii București risipește orice îndoială asupra legalității proiectului de buget pe care l-am propus Consiliului Local. Așa cum am spus și noi, hotărârea instanței de suspendare a Hotărârii Consiliului Local privind reorganizarea mai multor structuri din cadrul Primăriei produce efecte doar de la data pronunțării și numai pentru viitor”, adaugă Armand.

Reacția primarului sectorului 1 vine după ce liberalii au anunțat că nu votează bugetul pentru că este ilegal.

Proiectul de buget al Sectorului 1 pe anul 2021, propus de primarul Clotilde Armand, a fost respins în şedinţa Consiliului Local de luni, înregistrându-se 11 voturi ”pentru”, 6 abţineri şi 9 voturi ”împotrivă”.

PNL Sector 1 o acuză pe Clotilde Armand, primarul sectorului 1, că a convocat de pe o zi pe alta o nouă şedinţă extraordinară de Consiliu Local pentru a vota un buget care ar fi ilegal. Primarul insistă să se adopte un buget construit pe noua organigramă, stabilită printr-o hotărâre de consiliu local suspendată de Tribunalul Bucureşti.

×
Subiecte în articol: Clotilde Armand