x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tirgu Mures - Mars proautonomie ratat

Tirgu Mures - Mars proautonomie ratat

25 Noi 2004   •   00:00

Uniunea Civica Maghiara nu a putut organiza ieri, la Tirgu Mures, marsul pentru autonomie si dubla cetatenie, cu torte si lumanari aprinse, programat in toate localitatile importante din Secuime, informeaza Mediafax.

Click pentru a mari imaginea
E-MAIL BLOCAT. Potrivit sefului staff-ului de campanie al UCM Mures, Olvedi Zsolt, in reteaua interna de e-mail a intervenit un blocaj, motiv pentru care filiala mureseana a UCM nu a reusit sa fie informata la timp."S-a blocat reteaua de comunicare interna, iar liderii Uniunii au omis sa-si anunte telefonic intentia de a pune la punct detaliile manifestarii", a spus Olvedi.

Potrivit sursei citate, din acest motiv nu au putut fi obtinute, in timp util, autorizatiile necesare pentru mars. Conducerea UCM a facut apel si la maghiarii din Romania sa isi sensibilizeze cunostintele din Ungaria pentru ca acestea sa sustina dubla cetatenie.

DATA. Presedintele ungar, Ferenc Madl (foto), a stabilit ca referendumul referitor la acordarea dublei cetatenii pentru etnicii maghiari din alte state va avea loc in 5 decembrie. Referendumul, initiat de Uniunea Mondiala a Maghiarilor, va decide daca persoanele care pot dovedi ca sunt etnici maghiari naturalizati in alte state vor putea primi cetatenia ungara. Subiectul dublei cetatenii a fost dezbatut in vara acestui an, fiind considerat un mod de a facilita contactul dintre etnicii maghiari din state care nu fac parte din UE si Ungaria.

×
Subiecte în articol: politic