x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Titus Corlățean, în comisia care numește judecătorii la CEDO

Titus Corlățean, în comisia care numește judecătorii la CEDO

de Ion Alexandru    |    31 Ian 2020   •   09:21
Titus Corlățean, în comisia care numește judecătorii la CEDO

Senatorul român Titus Corlăţean a fost ales vicepreşedinte al Comisiei APCE pentru desemnarea judecătorilor la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). 

Potrivit articolului 22 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, APCE alege judecătorii la Curtea Europeană a Drepturilor Omului dintr-o listă de trei candidaţi transmisă Adunării de către părţile contractante la Convenţie. Votul are loc în plen, după ce, în prealabil, Comisia pentru alegerea judecătorilor la CEDO i-a intervievat pe cei trei candidaţi, le-a examinat CV-ul şi a emis o recomandare de susţinere a unuia dintre candidaţi pentru votul în plen, arată sursa citată.

Această comisie este alcătuită din 20 de membri titulari şi 20 de membri supleanţi din partea celor cinci grupuri politice ale Adunării (Grupul Partidului Popularilor Europeni - Creştin-Democraţi; Grupul Socialiştilor, Democraţilor şi Verzilor; Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa; Grupul Conservatorilor Europeni şi Alianţa Democratică şi Grupul Stângii Unite Europene). De asemenea, conform comunicatului Senatului, Titus Corlăţean a fost ales în unanimitate reprezentant al Comisiei pentru afaceri politice şi democraţie a APCE la Comisia Europeană împotriva Rasismului şi Intoleranţei (ECRI).

ECRI este un organism al Consiliului Europei, care monitorizează maniera în care fiecare stat membru respectă standardele relevante în acest domeniu şi propune măsuri pentru îmbunătăţirea situaţiei.

 

 

×