x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tomac: Plătim cu cardul de pe telefon sau internet, dar nu avem încredere să ne dăm votul electronic

Tomac: Plătim cu cardul de pe telefon sau internet, dar nu avem încredere să ne dăm votul electronic

19 Noi 2020   •   15:30
Tomac: Plătim cu cardul de pe telefon sau internet, dar nu avem încredere să ne dăm votul electronic

PMP va milita pentru reducerea numărului de parlamentari la 300, crearea a peste 1000 de creșe și grădinițe, dar și pentru introducerea votului electronic: „Plătim cu cardul de pe telefon sau să plătim pe internet oriunde, dar nu avem încredere să ne dăm votul electronic. Va trebui să ne adaptăm”.

„Nu există niciun dubiu că singura soluție pentru a rezolva criza din sănătate, pentru a nu mai avea situații similare precum cea de la Neamț, e să adoptăm de urgență legea privind organizarea și funcționarea sistemului de sănătate propusă de PMP, elaborată de cei mai buni specialiști. Avem nevoie de o reformă rapidă. PMP va răspunde oricărei socilitări de dialog pentru a găsi un consens. (...) Avem un sistem de Sănătate prăbușit”, spune Eugen Tomac.

El apreciază că este nevoie de un audit al sistemului de sănătate și de depolitizarea numirilor din sistemul public de Sănătate.

PMP mai propune construirea a minium 1000 de grădinițe și creșe, „un proiect promis de toate guvernele, dar abandonat”, precum și luarea de măsuri pentru reducerea abandonului școlar.

„Reforma instituțională - suntem singurul partid care a propus și vom face, vom participa la o majoritate guvernamentală doar în sit în care partidele vor fi de acord să votăm legea pentru reducerea numărului de parlamentari la 300. Este esențial să respectăm ceea ce au decis românii prin referendum. Vom milita pentru o reformă electorală necesară prin introducerea votului electronic sau prin corespondență- putem plăti cu cardul de pe telefon sau să plătim pe internet oriunde, dar nu avem încredere să ne dăm votul electronic. Pare absurd, dar așa se întâmplă. Va trebui să ne adaptăm vremurilor prin care trecem”, adaugă liderul PMP.

Tomac mai spune că, în viziunea formațiunii, Avocatul Poporului trebuie să fie ales de cetățeni, pentru că „este esențial ca această instituție să fie depolitizată”.

PMP mai propune depolitizarea CCR, promovarea unei legi anti-clan, eliminarea pensiilor speciale, precum și înființarea unui minister pentru relația cu Republica Moldova.

 

×
Subiecte în articol: eugen tomac