x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Toţi oamenii deputatului Arion. Cum se fac afacerile în România portocalie

Toţi oamenii deputatului Arion. Cum se fac afacerile în România portocalie

de Monalise Hihn    |    28 Aug 2011   •   09:59
Toţi oamenii deputatului Arion. Cum se fac afacerile în România portocalie

Reforma, morala, corectitudine, facem ce trebuie, acestea sunt cuvinte care ne sunt servite cu obsesie de dimineata pana seara de catre reprezentantii PDL. In spatele marii corectitudini pe carene-o tot afiseaza pedelistii se ascund afaceri de milioane, care sunt derulate de catre angajatii oamenilor politici. Sigur ca politicienii sunt adesea si prosperi oameni de afaceri.

Un asemenea exemplu este si cel al deputatului PDL de Hunedoara, Viorel Arion, care a derulat prin intermediul firmelor la care este actionar 265 de contracte cu statul.

JURNALUL NATIONAL a intrat in posesia unei inregistrari audio, in care Viorel Gadar, angajat al deputatului Viorel Arion (PDL), la firma COMSER SRL, ii explica unui interlocutor cum se fac afacerile in Romania cea curata, scapata, desigur, de toate relele de guvernarea Basescu – Boc - Udrea.

Gadar a fost angajat de catre Arion, iar in timpul campaniei prezidentiale a fost unul dintre coordonatorii echipelor de tineri care imparteau 'cadouri' alegatorilor, lipeau afise etc., in municipiul Hunedoara. Surse neoficiale spun ca partenerul de afaceri al deputatului a dorit in nenumarate randuri sa il concedieze, dar de fiecare data a intervenit Viorel Arion, care l-a pastrat in firma.

Mai mult, in campania electorala pentru alegerile partiale ce s-au derulat in luna decembrie 2010, in Colegiul nr. 3, Viorel Gadar aparea ca presedinte al neinfiintatului Partidul Poporului al filialei Hunedoara si ii indemna pe alegatori sa voteze cu candidatul PDL, Daniel Raducanu. Surse din PDL spun ca insusi Viorel Arion l-ar fi indemnat pe Gadar sa stranga semnaturi ca sa poata sa infiinteze fie o filiala a Partidului Poporului, fie una a unui partid despre care Sebastian Lazaroiu spunea ca se va numi 'Alba ca zapada'.

In inregistrare, Viorel Gadar, director de vanzari la COMSER SRL, ii vorbeste interlocutorului sau despre felul in care se executa lucrarile la Hotel Ceres din statiunea Geoagiu Bai. 'Hotel Ceres (n. red.: acesta face parte dintr-un lant de 11 hoteluri, unde sunt trimisi pensionarii la tratament cu bilete prin Casa Nationala de Pensii si Asigurari Sociale) se cheama, tata, hotelul Casii (n. red.: in loc de Casei) de Pensii. I-am reziliat contractul lu’ Agripina pesedista (n. red.: Cazan, fosta directoare a hotelului), ura si la gara. Mergem noi, tata, pe buget… Asta-i pentru reparatii… Asta-i…(…) Daca te intereseaza faza asta, imi spui da sau nu, ca daca nu, eu am cu cine, am oameni pentru faza asta, dat aia, luat aia, facut aia…'. Gadar nu se opreste aici si povesteste cum se rezolva contractele: 'Domnule, intr-un hotel, anual, da, se fac in fiecare luna, reparatii, intretineri, s-a stricat acoperisul, zugravit cu maglavais, sau dam drumul la factura, plateste, dam lozul direct, wirelles… Pe primarul de la Ilia (n. red.: Marius Omota, secretar general al Organizatiei Judetene a PDL Hunedoara. Despre acesta se tot vorbea in mediile politice din judet ca detine, prin interpusi, o firma care are ca obiect de activitate si servicii de deratizare) l-am executat, l-am scos, l-am intrebat – Ba, deratizare, ce p… mea, n-ai aia, n-ai aia, aia, aia, zi ce-i cu aia? Ca nu ne retragem, ca a zis sefu’-. Ei, draci, i-am reziliat contractu’. Vino cu DD CHIM-ul. 70 milioane la trei luni. Nu face nimic'. Ca sa ii arate celui cu care poarta discutii ca nu bate campii si nici nu se lauda, angajatul deputatului ia legatura si cu reprezentantul Serviciului de Management si Implementare de la Hotel Ceres, caruia ii cere, printre altele, sa ii dea numarul de telefon al directorului de la Electrocentrale Deva, numar care se afla in aparatul ce i-a apartinut lui Gadar si i-a fost dat lui Antonel Dragomir, zis si Toni de la Ceres: 'Vezi ca am vorbit la Ilia, problema rezolvata. Reziliem deratizarea, aplicam schema. (…).Si vreau si pe partea de constructii sa vin cu managerul ca sa vedem ce ne facem ca dam cu pensula in sus si in jos, ca sa iasa bine intre noi. (…) Hai sa-i spui (n. red.: directorului hotelului) ca luni vin cu echipa sa rezolv si constructia, si deratizarea. (…). Constructia inseamna maglavais pe maglavais, le dam cu ce trebe, le facem ce trebe. (…) Ca stii cine conduce hotelul? Eu, ca de aia sunt senator de Bulzesti, Lunca Cernii, Manerau si ce-o mai fi. (…). Mirat, interlocutorul il intreaba pe Gadar cine e omul.

'Asta este omul care a rezistat si pe vremea lui Agripina, si pe vremea lui Dancsorean (director Hotel Ceres din Geoagiu Bai), pot sa-mi fac bugetul, imi fac banii cu el, i-am dat spaga, pot sa ii dau telefon acuma, eu i-am dat 2.000, acesta i-a dat 2.000, ca s-a dus la Bucuresti (…). Mi-a zis: Sefu’, ia tu tot hotelul, fa tot ce vrei, imi mai dai si mie. Acela imi semneaza cu ochii inchisi, dar eu trebuie sa ma asez pe bugetul lui. De ce? Am la reparatii nu stiu cate miliarde, am la deratizare, am de curatenie asa, de vesela, de mancare (…)', vine raspunsul.

In plus, fara sa vrea, Gadar explica si care este legatura cu Janin Antonescu, omul care a depus contestatie, incercand astfel sa blocheze asfaltarea, pe fonduri europene, a principalelor strazi din municipiul Hunedoara: 'Facem intretinerea hotelului. Iti dai seama, dai cu maglavais sau nu dai sau bagi numai factura si se iau partile si asa. Cand se lucra... (…). Deci, aicea cand am mers cu Janin atunci, l-am luat pe Janin Antonescu sa-i faca un deviz, ne-am plimbat prin camere sa vada si asa, a iesit 2,5 miliarde. Stii cum e Janin - 500 de milioane (…). M-am prins de smecherie si i-am dat pauza'. O alta 'afacere' este detaliata de angajatul deputatului PDL: 'Dupa aia avem o inca o ecuatie dupa hotelul asta. Grigoras (n. red.: este vorba despre Cristian Grigoras, fost director al Directiei pentru Tineret Hunedoara, oficial inlocuit din functie la comasarea directiilor pentru tineret si sport intr-o singura institutie) a vrut sa-l mute si l-am executat. Hotelul tineretului (n. red.: este vorba despre Hotel Flora din statiunea Geoagiu Bai, care a trecut in patrimoniul Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret si pentru care s-au alocat in jur de un milion de euro, bani destinati reabilitarii cladirii) care e la cheie, facut interioare, treburi, socoteli, nu putem sta, ca nu se stie ce se intampla. Eu, direct tac, tac, gata, luat'. Interesat de ceva afaceri cu Electrocentrale Deva, unde seful sau, Viorel Arion, are deja un contract, Gadar il suna pe Mircea Borca, caruia ii cere sa-i acorde o intalnire. Cei doi dezbat cam cati bani se 'invart' la Electrocentrale Deva, dar isi doresc sa nu discute afaceri cu Mircea Borca, directorul firmei, in interiorul societatii comerciale de teama microfoanelor: 'Mai bine sa il luam de acolo, il luam cu noi in p… calului, il ducem undeva, daca sunt microfoane (…). Apoi ne vedem in p… calului la Realitatea… Senatorul de Bulzesti face afaceri cu… Il luam deoparte, sa nu avem surprize. (…). Mintia plateste la fondul pentru handicapati 180 de milioane pe luna. Ai inteles?! La Boc (…)'.

Asculta inregistrarea audio a discutiei dintre Viorel Gadar, angajat al deputatului Viorel Arion (PDL), la firma COMSER SRL, in care acesta ii explica unui interlocutor cum se fac afacerile in Romania.
partea I
partea a II-a

×
Subiecte în articol: PDL trafic de influenta viorel arion