x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tudose: Ghinea, berbecul sacrificat de Paşte. Degeaba

Tudose: Ghinea, berbecul sacrificat de Paşte. Degeaba

de Alice Petrescu    |    23 Apr 2021   •   13:16
Tudose: Ghinea, berbecul sacrificat de Paşte. Degeaba
Sursa foto: Lucian Alecu

Zilele lui Ghinea în guvern sunt numărate după rateul extrem de grav al depunerii la termen a PNRR, mai ales după ce a ajuns la Bucureşti ecoul impresiei catastrofale pe care a lăsat-o la Comisia Europeană, susține europarlamentarul PSD Mihai Tudose:„Ghinea, berbecul sacrificat de Paşte. Degeaba”.


Social-democratul spune că pachetul legislativ adoptat miercuri de Comisie va deveni „noul coşmar” al Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

„Şi al viitorului ministru, pentru că zilele lui Ghinea sunt numărate după rateul extrem de grav al depunerii la termen a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Mai ales după ce a ajuns la Bucureşti ecoul impresiei catastrofale pe care a lăsat-o la Comisia Europeană. Inclusiv din cauza bâlbelor privind tranziţia verde, vizată de taxonomie. Incapabil să schiţeze soluţii şi termene pentru problema mineritului, tot ce a putut să formuleze Ghinea a fost ca minerii să fie cei care să pună flori pe mormântul mineritului din Valea Jiului. Asta-i soluţia lui la problema socială ce ne aşteaptă: minerii să depolueze bazinul minier după închiderea definitivă. Dar nu vă temeţi voi, giuvaere progresiste, că atâta cinism se va întoarce într-o zi chiar împotriva voastră? Ori credeţi că sacrificarea lui Ghinea pe post de miel de Paşte vă scapă de furia românilor?”, adaugă Tudose

Potrivit liderului PSD, gazul natural, energia nucleară şi agricultura nu sunt acoperite de normele adoptate miercuri de Comisia Europeană.

„Cele trei sectoare – vitale pentru economia românească! – puteau să fie incluse în taxonomie până la finalul anului, printr-un al doilea act delegat privind componenta climatică. Dar pentru asta trebuie să se bată guvernanţii ţărilor interesate! Apropo, miniştrii USRPlus pentru interesele cui acţionează, de fapt? Că în folosul României n-au mişcat un deget în patru luni! De asta, sacrificarea lui Ghinea nu e de ajuns... E nevoie și de un pic de și recunoaștere... Recunoașterea incapacității, a trufiei, a răutății, a minciunii..... etc~, conchide MIhai Tudose.

×
Subiecte în articol: mihai tudose