x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tudose, PSD: Teste nu, vaccinuri nu, locuri la ATI nu. Concluzia - ne trebuie un ministru al Sănătății

Tudose, PSD: Teste nu, vaccinuri nu, locuri la ATI nu. Concluzia - ne trebuie un ministru al Sănătății

18 Mar 2021   •   19:18
Tudose, PSD: Teste nu, vaccinuri nu, locuri la ATI nu. Concluzia - ne trebuie un ministru al Sănătății
Sursa foto: Karina Knapek

Europarlamentarul Mihai Tudose îl atacă pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. România nevaccinată are trei probleme grave, susține social democratul care mai spune că este nevoie de un nou ministru al Sănătății.

Potrivit lui Mihai Tudose, România a administrat 2,1 milioane vaccinuri din cele 3 milioane de doze primite. S-au injectat jumătate din cantitatea de vaccin Moderna distribuită și o treime din dozele de AstraZeneca. Ca urmare, România se află pe locul 15 în UE, ca procent din populația adultă care a primit cel puțin o doză de vaccin, conform Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, citat de Tudose.

Concluzia îi aparține lui Mihai Tudose:

„Teste nu, vaccinuri nu, locuri noi la ATI nu: concluzia e simplă - ne trebuie un ministru al Sănătății. Că România nu are, la ora actuală, un responsabil pentru cel mai important minister în pandemie”, a scris Tudose pe Facebook.

Europarlamentarul s-a referit și la Grupul operativ pentru extinderea producției de vaccinuri, creat de Comisia Europeană, care a identificat 49 de unități în țările UE, ce vor fi implicate în producția de vaccinuri: 22 de centre care produc deja sau pot începe producția de ingrediente active, 22 de unități pentru umplere și ambalare și 5 locuri unde se poate derula întregul proces de producție și împachetare. România nu se află printre acestea, spune Mihai Tudose.

„Statele membre au fost invitate să identifice și să comunice dacă au și alte locații, în afara acestor centre. Ce a zis România? Nimic.... Ce să zică, dacă nu are ministru al Sănătății”, a explicat Tudose.

Europarlamentarul PSD îl critică pe ministrul Vlad Voiculescu pentru că nu s-a opus exporturilor UE de medicamente.

„De ce pleacă la export vaccinurile din UE, în timp ce companiile producătoare nu-și onorează angajamentele? De la Ministerul român al Sănătății sigur nu a întrebat nimeni. Că nu e titular pe funcție... Dacă ar fi, după trei luni, tot s-ar vedea ceva în urma lui... Ceva bun.... că tâmpenii vedem zilnic”, a precizat Tudose.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: mihai tudose