x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Turcan afirmă că Guvernul şi-ar putea asuma răspunderea privind desfiinţarea SIIJ

Turcan afirmă că Guvernul şi-ar putea asuma răspunderea privind desfiinţarea SIIJ

17 Ian 2020   •   07:56
Turcan afirmă că Guvernul şi-ar putea asuma răspunderea privind desfiinţarea SIIJ

Viceprim-ministrul Raluca Turcan a dat de înţeles joi că Guvernul şi-ar putea asuma răspunderea privind desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) în cazul în care proiectul iniţiat de PNL va fi blocat în Parlament.

Întrebată la Digi 24 când ar urma să dispară SIIJ, Raluca Turcan a răspuns: "cât de curând".

"Este un proiect pe care PNL şi l-a asumat. În momentul de faţă există în Parlament. Dacă vom constata că şi acest proiect - şi ne aşteptăm la lucrul acesta - este blocat în continuare în Parlament, să îl rezolvăm pe cale parlamentară, prin Guvern însă. PSD spune: cum încalcă PNL democraţia - au invocat chiar şi un conflict instituţional între Guvern şi Parlament - şi se substituie Guvernul Parlamentului şi venim cu angajările de răspundere. Pe Constituţie, angajarea de răspundere este un proces parlamentar, pentru că permite parlamentarilor să depună amendamente, să participe la procedura de angajare a răspunderii şi să depună moţiune de cenzură prin vot în Parlament. Dacă nu o fac, înseamnă că nu pot sau nu vor", a spus ea.

Totodată, Turcan a arătat că Guvernul pregăteşte şi alte proiecte pentru care să îşi angajeze răspunderea.

"Noi suntem acum pe un plan bine gândit cu nişte proiecte care, cel mai probabil, vor conduce la declanşarea alegerilor anticipate prin moţiune de cenzură", a precizat Turcan. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Raluca Turcan