x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Turcan: Alegere domnului Iordache în funcția de președinte al Consiliului Legislativ este nelegală

Turcan: Alegere domnului Iordache în funcția de președinte al Consiliului Legislativ este nelegală

21 Oct 2020   •   14:06
Turcan: Alegere domnului Iordache în funcția de președinte al Consiliului Legislativ este nelegală

Vicepremierul Raluca Turcan consideră nelegală alegerea lui Florin Iordache în funcția de președinte al Consiliului Legislativ.

„Alegerea domnului Iordache este nelegală. Oricine poate să citească articolul 9 din Legea de organizare şi funcţionare a Consiliului Legislativ şi să vadă că preşedintele se alege cu majoritatea deputaţilor şi senatorilor. Oricine a putut să voteze un preşedinte de Consiliu Legislativ ca Florin Iordache şi-a vândut şi sufletul şi morala şi ar trebui spulberat pur şi simplu la vot. Au dat această instituţie cu un rol esenţial în avizarea legilor în România în mâinile autorului sau conducătorului grupului infracţional organizat, condus de Liviu Dragnea la acea perioadă", a declarat, miercuri, vicepremierul Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă.

Florin Iordache a fost numit în funcție cu 185 de voturi „pentru” și 43 de voturi „contra”. Voturile au fost secrete.

Hotărârea Parlamentului de numire a lui Florin Iordache în funcția de președinte al Consiliului Legislativ a fost publicată, miercuri, în Monitorul Oficial.

×
Subiecte în articol: raluca turcan florin iordache