x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Turcan: Am decis să iniţiem împreună cu USR moţiunea de cenzură

Turcan: Am decis să iniţiem împreună cu USR moţiunea de cenzură

14 Noi 2017   •   15:16
Turcan: Am decis să iniţiem împreună cu USR moţiunea de cenzură
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a anunţat marţi că liberalii vor iniţia împreună cu parlamentarii USR moţiunea de cenzură împotriva Guvernului. 

"Am decis să iniţiem împreună această moţiune de cenzură şi, de asemenea, să ne adresăm celorlalte formaţiuni de opoziţie să susţină această moţiune de cenzură. Este în interesul românilor să scăpăm de această guvernare falimentară", a declarat Raluca Turcan, la Parlament, după întâlnirea cu reprezentanţii USR. 

Ea a arătat că negocierile privind susţinerea moţiunii de cenzură vor continua marţi cu reprezentanţii UDMR, urmând ca miercuri să se încerce stabilirea de întâlniri cu PMP, cu reprezentanţii minorităţilor naţionale şi cu parlamentarii neafiliaţi. 

"Această moţiune este un gest de responsabilitate şi oricine spune că este inutilă şi că nu îşi atinge scopul greşeşte profund, pentru că România prosperă trebuie să fie o Românie democratică, în care Opoziţia, atunci când sesizează derapaje uriaşe ale celor de la guvernare, are ca instrument o moţiune de cenzură, ori această guvernare a ratat în mai puţin de un an de zile orice promisiune din campania electorală şi din programul de guvernare, mai mult decât atât şi-a dat jos propriul Guvern. Este dispusă oricând, aşa cum am văzut, să îşi zboare şi al doilea Guvern", a adăugat Turcan, care a afirmat că parlamentarii ar trebui să aibă un gest responsabil şi anume să voteze moţiunea de cenzură. 

La rândul său, liderul senatorilor PNL, Iulian Dumitrescu, a spus că se aşteaptă să existe câţiva parlamentari social-democraţi care să înţeleagă faptul că "românii vor să scape de Guvernul PSD - Dragnea". 

Preşedintele USR, Dan Barna, a precizat că formaţiunea sa şi Partidul Naţional Liberal lucrează la un text comun al moţiunii de cenzură. 

"Susţinem această moţiune de cenzură. (...) Timp de un an de zile această guvernare coruptă şi toxică nu a făcut altceva decât să încerce să strâmbe legile României, pentru că în situaţia aceasta suntem şi am văzut mesajul cetăţenilor, pentru a rezolva probleme punctuale, probleme de clică ale actualei majorităţi PSD - ALDE şi atunci o moţiune de cenzură este în mod evident instrumentul democratic şi instrumentul parlamentar pe care îl avem la dispoziţie şi pe care îl susţinem cu toată tăria pentru a oferi cetăţenilor alternativa unei guvernări normale care să se refere la ceea ce înseamnă guvernarea unui stat", a declarat Dan Barna. AGERPRES

×