x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Turcan: Rămânem consecvenţi în privinţa alegerilor primarilor în două tururi

Turcan: Rămânem consecvenţi în privinţa alegerilor primarilor în două tururi

09 Dec 2019   •   15:10
Turcan: Rămânem consecvenţi în privinţa alegerilor primarilor în două tururi

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat luni că PNL rămâne consecvent în privinţa alegerilor primarilor în două tururi şi va susţine în Parlament proiectul de lege referitor la acest subiect.

"PNL rămâne consecvent în privinţa alegerilor primarilor în două tururi. Avem acest proiect de lege depus în două variante în Parlament şi vom susţine acest proiect de lege în Parlament. Evident, dacă Parlamentul, cu majoritatea nou creată, nu reuşeşte să avanseze în privinţa acestui proiect de lege, vom lua în calcul şi alte măsuri", a spus Turcan, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

Ea a adăugat că, după ce va fi finalizat bugetul pentru anul 2020, la începutul lunii ianuarie, liberalii vom face evaluarea stadiului celorlalte proiecte foarte importante şi vor merge înainte "cu acelaşi curaj şi cu aceeaşi determinare" de a-şi respecta angajamentele din campanie.

"Dacă am spus că vrem alegeri pentru primari în două tururi, atunci cred că vom ajunge la alegeri pentru primari în două tururi. Dacă Parlamentul, prin noua majoritate, nu susţine proiectele prioritare ale PNL, evident că evaluăm din nou asumarea răspunderii pe proiectele de lege rămase restante şi, dacă va fi să ajungem la moţiune, atunci va fi totul sau nimic. Eu cred într-un succes al proiectelor fundamentale şi aşteptate de români", a menţionat aceasta.

Turcan a afirmat că în acordul încheiat între PNL şi UDMR, înainte de învestirea Guvernului, s-a stabilit ca proiecte de lege precum cel privind alegerea primarilor să treacă prin Parlament, dar, dacă acestea nu trec prin Legislativ, atunci, evident, că liberalii, care vor să le pună în practică, sunt obligaţi să găsească şi alte variante.

"După ce identificăm aceste variante le discutăm din nou cu partenerii care susţin Guvernul şi vom trage o linie. Nu se pune problema incorectitudinii, a unor măsuri luate peste noapte, care să creeze surprize parlamentarilor care susţin actualul Guvern", a conchis ea. AGERPRES

×
Subiecte în articol: raluca turcan