x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UDMR anunţă că va vota o eventuală moţiune de cenzură

UDMR anunţă că va vota o eventuală moţiune de cenzură

07 Sep 2019   •   19:00
UDMR anunţă că va vota o eventuală moţiune de cenzură

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă că actuala criză politică trebuie rezolvată foarte repede şi că Uniunea democrată Maghiară din România va vota o eventuală moţiune de cenzură depusă de Opoziţie.

Aflat în judeţul Harghita, la Băile Homorod, el a precizat că actuala situaţie politică trebuie rezolvată cât mai repede întrucât România riscă să piardă încrederea partenerilor internaţionali, inclusiv a partenerilor financiari şi a dat exemplul faptului că ţara noastră se împrumută cu dobânzi mult mai mari decât alte ţări.

În opinia liderului UDMR, premierul trebuie să ceară un vot de încredere în Parlament şi, dacă nu obţine susţinerea, trebuie să plece.

"Ar trebui să vină premierul în Parlament pentru a cere un vot, fiindcă aşa scrie Constituţia, aşa e normal, aşa e democratic, dacă a dispărut coaliţia care a avut votul majorităţii în Parlament, trebuie să vii în faţa Parlamentului. Dacă nu va obţine 233 de voturi, trebuie să plece, asta e situaţia, prin moţiune de cenzură sau fără moţiune de cenzură, dar repede trebuie rezolvată această problemă. Şi trebuie rezolvată pe termen scurt, până la sfârşitul anului, pentru că trebuie un proiect de buget, trebuie o rectificare de buget. (...) De aceea, tratativele trebuie duse şi în acest sens, trebuie să înţelegem, să articulăm toate interesele politice. Nu e uşor, într-o campanie electorală, înainte de alegerile prezidenţiale, dar, dacă nu vom face acest lucru, dacă ne uităm permanent în oglindă şi oare cine vine în spatele nostru, şi cu ce procente şi cu ce intenţii, vom pierde cu toţii", a subliniat Kelemen Hunor.

El a adăugat că moţiunea de cenzură ar fi trebuit depusă în această săptămână şi a precizat că, dacă ar fi liderul Opoziţiei, ar încerca să rezolve această criză politică în două săptămâni.

"Moţiunea de cenzură trebuia depusă săptămâna aceasta. Dacă mai întârziem mult, două-trei săptămâni, că trebuie 233 voturi, că trebuie nu ştiu ce alianţe, atunci criza se va adânci. Nu e bine. Deci, eu aş rezolva dacă aş fi cel care decide sau aş fi liderul Opoziţiei, aş încerca să pun capăt în două săptămâni la această criză, nu să prelungim două săptămâni, până după alegerile prezidenţiale", a arătat liderul Uniunii.

Kelemen Hunor a punctat faptul că UDMR va vota o eventuală moţiune de cenzură depusă de Opoziţie şi nu va susţine o restructurare a Guvernului.

"Decizia noastră e luată, nu se schimbă, nu s-a schimbat. Nu vom susţine o restructurare a Guvernului, restructurare politică şi, dacă va exista o moţiune de cenzură, vom vota moţiunea de cenzură", a reiterat liderul UDMR.

Preşedintele Uniunii Democrate Maghiare din România a susţinut la Băile Homorod o prelegere cu titlul "Totul despre RESPEKT!", în cadrul unei tabere de pregătire pentru activitate politică organizată de Conferinţa Tinerilor Maghiari (MIERT), în parteneriat cu UDMR.

Agerpres

×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor