x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UDMR vrea eliminarea caracterului naţional al statului din Constituţie

UDMR vrea eliminarea caracterului naţional al statului din Constituţie

de Mediafax    |    02 Noi 2011   •   08:10
UDMR vrea eliminarea caracterului naţional al statului din Constituţie

UDMR a propus, printr-un amendament la proiectul de lege privind revizuirea Constitutiei ce se afla in dezbatere la Comisia Juridica din Camera Deputatilor, eliminarea caracterului national al statului roman, noteaza Mediafax.

UPDATE: PDL,UNPR, PSD, PNL si PC resping propunerea UDMR de eliminare a caracterului national al statului. Roberta Anastase, Victor Ponta, Dan Voiculescu, Cristian Diaconescu si Ioan Oltean sustin cu totii ca amendamentul Uniunii este inacceptabil.

Articolul 1 din Constitutia actuala a tarii prevede, la alineatul 1 ca "Romania este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil".

Conform amendamentului depus de UDMR, articolul 1, alineatul 1 ar fi "Romania este stat suveran si independent, unitar si indivizibil".

Insa, potrivit legii fundamentale a Romaniei, in articolul 152 (1) se prevede ca "dispozitiile Constitutii privind caracterul national, independent, unitar si indivizibil al statului roman, forma republicana de guvernamant, integritatea teritoriului, independenta justitiei, pluralismul politic si limba oficiala nu pot forma obiectul revizuirii".

Presedintele Comisiei Juridice, Daniel Buda, a declarat ca dezbaterea de miercuri a fost amanata, pentru ca trebuie solicitat punctul de vedere al Guvernului si Consiliului Legislativ privind amendamentul propus de UDMR.

×