x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Udrea: PDL trebuie să găsească o nouă formulă de guvernare

Udrea: PDL trebuie să găsească o nouă formulă de guvernare

17 Feb 2011   •   14:00
Udrea: PDL trebuie să găsească o nouă formulă de guvernare

"Problema care se pune acum este durata în care PDL va încasa dividendele politice ale echilibrării şi creşterii economiei. De obicei, căderea este bruscă, iar urcuşul este anevoios, mai ales când nu te abaţi de la principiile tale şi nu începi să arunci în stânga şi-n dreapta promisiuni privind creşteri nesustenabile de pensii şi salarii. Pentru că România nu şi le permite acum. Chiar pe fondul unei creşteri economice în 2011, timpul până când românii vor începe să resimtă în buzunarele proprii efectele poate fi mai mare. Aceasta este şi logica dezbaterii asupra formulei guvernamentale pe care PDL o va susţine în continuare. Decizia este una de natură politică. Eu cred că trebuie să găsim o formulă în care să-i facem pe români să vadă mai repede lucrurile pozitive pe care le facem. Altfel, există riscul să lăsăm România în mâinile stângii nereformate, care, în două luni, va pune din nou economia pe butuci", scrie Udrea pe blog.

Boureanu: Dacă vom avea o variantă bună de premier independent, PDL o va accepta. Isărescu e un nume

Vicepreşedintele PDL a spus, la Realitatea TV, că, în acest moment, partidul pare să incline să accepte varianta unui premier independent, în locul lui Emil Boc.

"Domnul Isărescu poate fi o variantă extrem de bună. În funcţie de prestanţa sa pe zona economică şi ca om, Isărescu e un om cu o carieră economică impecabilă, care poate fi acceptat de PDL. Nu eu iau decizia însă. Trei preşedinţi ai României au avut încredere în domnul Isărescu.  Un premier de talia sa va dori să aibă o soluţie pe care s-o agreeze la Ministerul Finanţelor. De aia este o dezbatere. În final poate fi un premier tehnocrat, care să aducă ministrul de Finanţe, dar guvernul să fie politic", a punctat Boureanu, potrivit realitatea.net.

Cristian Preda: Monica Macovei l-ar putea înlocui pe Boc în scaunul de premier

Europarlamentarul PDL spune că amânarea luării unei decizii în privinţa înlocuirii premierului Emil Boc până după congresul UDMR e un tertip care ascunde deruta din partid.

"Dacă accentuăm starea şi relativizăm, folosind diverse tertipuri, cum ar fi aşteptarea Congresului UDMR, nu vom scăpa din această situaţie. Am putea să găsim imediat în PDL pe cineva, cum ar fi Monica Macovei, spre exemplu, care se bucură de mult mai multă încredere publică decât Emil Boc. Totul este vraişte în partid, iar lucrurile se tot amână, cum s-a întâmplat şi cu reuniunea Consiliului Naţional de Coordonare, amânată până la 5 martie, suntem într-un impas. Invocarea Congresului UDMR ca termen este doar un tertip pentru a ascunde deruta, capacitatea partidului de a avea o opinie clară în privinţa premierului, de a da un răspuns articulat", a declarat Cristian Preda.

×