x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Umaniștii au oferit, gratuit, măști  pentru bucureșteni

Umaniștii au oferit, gratuit, măști  pentru bucureșteni

de Ion Alexandru    |    18 Mai 2020   •   07:12
Umaniștii au oferit, gratuit, măști  pentru bucureșteni

Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal) a continuat, la sfârșitul săptămânii trecute, campania „Fiecare Om Contează”, venind în sprijinul persoanelor vulnerabile care întâmpină dificultăți în această perioadă, oferind un exemplu pentru Guvern. Umaniștii precizează că obligativitatea purtării măștii în spațiile închise trebuie susținută cu măsuri concrete.

În acest sens, Vasile Negrilă, candidatul umanist la Primăria Sectorului 4, alături de Daniel Ionașcu, președintele executiv al partidului, precum și de zeci de tineri au împărțit măști de unică folosință pentru protecția locuitorilor din sectorul 4. Peste 10.000 de măști au ajuns acolo unde este mai mare nevoie de ele. Obligativitatea purtării lor în spații publice, alături de prețurile exagerate pentru mulți au transformat aceste obiecte într-unele care pot fi considerate astăzi un strict necesar. Majoritatea măștilor și mănușilor au ajuns la persoane vulnerabile, iar restul au fost împărțite echipajelor de poliție aflate în Sectorul 4.

„Pandemia de coronavirus ne-a afectat viețile tuturor. În toată această perioadă am încercat să fim cât mai aproape de oamenii care au nevoie de ajutor și să îi sprijinim, atât cât putem. Pentru că asta înseamnă să fii umanist, să nu rămâi insensibil la nevoile celor din jur”, a precizat Vasile Negrilă. La rândul său, avocatul Daniel Ionașcu le-a explicat locuitorilor din sectorul 4 ce presupune starea de alertă și care sunt diferențele față de ultima perioadă, cea a stării de urgență.
„Legile care se dau în România trebuie să aibă la bază principii umaniste, adică trebuie să se verifice dacă pot fi puse în aplicare de toate categoriile sociale, cu un venit care să asigure întreținerea, mâncarea, traiul, dar și măștile. Credem că dincolo de solidaritatea socială, trebuie să existe programe de protecție socială prin care să se ofere acestor persoane măști gratuite pentru protecția lor și a celui din jurul lor”, a transmis Daniel Ionașcu.

×