x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Umaniștii îi amintesc lui Ludovic Orban că românii sunt oameni, nu cifre

Umaniștii îi amintesc lui Ludovic Orban că românii sunt oameni, nu cifre

de Ion Alexandru    |    09 Noi 2020   •   08:45
Umaniștii îi amintesc lui Ludovic Orban că românii sunt oameni, nu cifre

Liderul umanist Ramona Ioana Bruynseels, candidat pentru Senatul României din partea Partidului Puterii Umaniste (Social-Liberal), i-a adresat, la sfârșitul săptămânii trecute, o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban, în care îi cere să guverneze pentru întreaga Românie, nu pentru un singur partid politic. Aceasta îi solicită premierului ca măsurile luate pentru combaterea pandemiei provocate de noul coronavirus să fie eficiente și raționale, nu arbitrare și preferențiale.

 

Bruynseels arată că închiderea „peste noapte” a piețelor reprezintă doar ultima picătură dintr-o cascadă de acțiuni grăbite, superficiale și ineficiente cu Guvernul încearcă să creeze iluzia că se luptă cu pandemia, în timp ce, în realitate, caută doar să câștige timp până la alegeri. „Din păcate pentru istoria acestei națiuni, nu sunteți primul politician care «se face că face»! Însă, de la căderea regimului comunist, sunteți singurul ale cărui erori se contorizează în pierderi de vieți omenești în fiecare zi. Închideți piețele și restaurantele, lăsând un milion de oameni fără venit, în timp ce încurajați continuarea campaniei electorale?! În ce lume trăim?! Cu ce consecințe?”, îi scrie umanista premierului Orban.

Potrivit acesteia, fără îndoială, combaterea pandemiei de COVID-19 trebuie să fie prioritatea națională absolută. „Este evident că se impun toate măsurile care pot salva viețile copiilor, părinților și bunicilor noștri. Dar aceste măsuri trebuie să fie raționale, eficiente și integrate. Este profund incorect să îi «blocăm» arbitrar pe unii, care nu se pot apăra, în timp ce nu ne atingem de interesele celor care ar putea încurca anumite calcule electorale”, subliniază Ramona Ioana Bruynseels.

 

Virusul nu discriminează, Guvernul o face

 

În opinia liderului PPUSL, deciziile Guvernului discriminează categorii sociale, dar, „din păcate, virusul nu discriminează”. „Se strecoară, la fel, și în piețe, și în supermarket-uri! Și la întâlnirile religioase, și la cele politice! De ce unele sunt permise și altele nu? De ce, înainte să decidem că trebuie închise piețele, nu stabilim un set de reguli stricte în care ar putea încă să funcționeze? De ce distrugem, în loc să construim, să protejăm, să dezvoltăm? Din incompetență, dezinteres, sfidare? De ce producătorii agricoli care își vindeau produsele în piețe, de ce industria HORECA, de ce creștinii ortodocși trebuie să fie sacrificați în timp ce alții își fac pașii pentru un nou mandat de parlamentar sau ministru?”, arată Bruynseels, care îi reamintește lui Ludovic Orban că guvernează oameni, nu cifre. 

„Cei pe care îi anunțați senin că, de a doua zi, rămân fără venit sunt părinți, bunici, tineri, semeni de-ai dumneavoastră, care au necesități imediate, obligații, rate la bancă, proiecte, speranțe. E momentul, în al doisprezecelea ceas, să deveniți responsabil și pentru destinul lor. Trebuie să fiți Premierul României, nu doar al unui partid politic. Salvați națiunea română sau lăsați-i pe alții să o facă”, a conchis aceasta

 

Ramona Ioana Bruynseels acuză guvernul PNL de incompetență, dezinteres și sfidare

×
Subiecte în articol: Ramona Ioana Bruynseels