x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Un deputat liberal solicită înființarea unei comisii de anchetă a TVR și a Radioului public

Un deputat liberal solicită înființarea unei comisii de anchetă a TVR și a Radioului public

03 Ian 2021   •   20:08
Un deputat liberal solicită înființarea unei comisii de anchetă a TVR și a Radioului public

Deputatul Alexandru Muraru solicită înființarea unei comisii de anchetă a TVR și a Radioului public. El vorbește despre cenzură, propagandă de partid și deturnare de fonduri și anunță că membrii comisiei ar trebui să solicite documente, expertize oficiale și mărturii ale angajaților.

Deputatul liberal Alexandru Muraru este vicepreședinte al Comisiei pentru Educație și anunță că situația din ultimii ani din televiziunea publică și din radioul public trebuie urgent investigată oficial.

„Numeroasele derapaje, acte de cenzură, răfuieli interne, scandaluri publice financiare, știri și acțiuni sistematice croite pentru a proteja PSD și pentru a denatura activitatea partidelor de dreapta, talk-show-uri transformate în acte zilnice de propagandă pro-PSd și de instigare a populației pentru nerespectarea măsurile de protecție împotriva Covid 19, suspiciuni numeroase de deturnări de fonduri, marginalizarea jurnaliștilor credibili și incomozi, invitarea cu predilecție a comentatorilor politici refuzați de alte posturi de media pentru conduita lor precară, cunoscuți ca vajnici apărători ai PSD, toate aceste lucruri și multe altele trebuie să fie devoalate în Parlament”, își motivează demersul deputatul Alexandru Muraru.

Politicianul liberal mai spune că investigația ar trebui să fie extinsă și la studiourile teritoriale. Conform regulamentului Camerei Deputaților, procedura privind înființarea comisiei de anchetă trebuie să fie inițiată de minimum 50 de deputați din două grupuri parlamentare.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: deputat liberal