x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Un deputat PNL vrea ca investițiile chinezești în România să fie interzise prin lege

Un deputat PNL vrea ca investițiile chinezești în România să fie interzise prin lege

de Ion Alexandru    |    03 Apr 2020   •   08:49
Un deputat PNL vrea ca investițiile chinezești în România să fie interzise prin lege

Pavel Popescu, deputat al Partidului Național Liberal, anunță că urmează să depună, la Parlament, un proiect de lege prin care toate investițiile companiilor chinezești în domenii strategice să fie blocate pentru următorii zece ani. Mai mult, investițiile chinezești care au legătură cu domenii non-strategice, să fie strict condiționate. Proiectul se referă atât la companii cu acționariat chinezesc direct, precum și la cele cu capital chinezesc indirect.

Liberalul face un apel la toți politicienii, indiferent de partid, dar și la instituțiile statului, ONG-uri, companii de afaceri publice, dar și la „fiecare român care înțelege crimele comunismului și la toată presa din România, să conștientizeze măcar în ceasul al doisprezecelea pericolul pe care îl reprezintă conducerea comunistă a Chinei de azi pentru economia, unitatea și sănătatea statului român, a Europei și a întregii lumi. Treziți-vă!”.

Pavel Popescu susține că, deși respectă cultura majoră, milenară a poporului chinez, urăște comunismul cu toată ființa lui. „Partidul Comunist Chinez nu poate cumpăra libertatea, sănătatea sau viețile românilor, ba mai mult, dacă se dovedesc ca fiind adevărate tacticile mizerabile folosite în aceste zile tragice împotriva întregii economii, Partidul Comunist Chinez trebuie să plătească cu vârf și îndesat pentru tot răul făcut. Partidul Comunist Chinez nu poate cumpăra România. Partidul Comunist Chinez nu va cumpăra România, pentru că România urăște comunismul și iubește democrația”, mai spune deputatul.

 

×