x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UPDATE: Orban: Salut, Florin, intrarea în cursă!

UPDATE: Orban: Salut, Florin, intrarea în cursă!

30 Mai 2021   •   11:43
UPDATE: Orban: Salut, Florin, intrarea în cursă!
Sursa foto: Hepta

UPDATE: Președintele PNL Ludovic Orban a declarat, duminică, la Consiliul Național al partidului că între el și premierul Florin Cîțu va exista un „gentlemen's agreement” în timpul campaniei pentru președinția PNL.

Ludovic Orban și-a început discursul de la Consiliul Național al PNL spunând că duminică dimineață, primul ministru al României, care reprezintă PNL, și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte al PNL.

„Dați-mi voie să salut acest anunț care dă drumul la o competiție în PNL care sunt convins că va face bine PNL. Va fi o competiție de viziuni, proiecte, obiective, care să le arate românilor că PNL este singurul partid care are capacitatea de a asigura o bună guvernare și saltul în dezvoltare de care are nevoie România. Salut, Florin, intrarea în cursă!”, a spus Orban.

El a precizat că a avut o discuție cu Cîțu și cei doi nu se vor ataca în campanie.

„Am avut o discuție cu domnul premier Florin Cîțu și, în mod evident, va exista între noi un gentlemen's agreement, pe care sper să îl repspecte toți membrii PNL și care să ducă la o competiție onestă, fair play, o competiție pozitivă, care să arate bogăția de resurse umane a PNL și mai ales capacitatea PNL de a genra oferte de guvernare care sunt la nivelul așteptării românilor”, a mai spus Orban.

Președintele PNL a menționat că se va schimba componența Comisiei de organizare a alegerilor din PNL, pentru că la momentul în care s-a votat componența, în Biroul Executiv nu se cunoștea intrarea în cursă a lui Florin Cîțu.

Comisia de organizare a Congresului trebuie să fie imparțială și astfel ea va fi condusă de Theodor Stolojan, care este neutru, și va avea câte patru membri din partea fiecărui candidat.

Știre inițială: Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, după anunțul lui Florin Cîțu privind candidatura la șefia PNL, că echipa sa este Partidul Național Liberal.

După ce Florin Cîțu a venit înconjurat de mai mulți lideri din partid pentru a face anunțul privind candidatura la șefia PNL, președintele în funcție, Ludovic Orban a venit singur la Consiliul Național al PNL și a spus că din punctul său de vedere, echipa sa este partidul.

„Din punctul meu de vedere, echipa mea este Partidul Național Liberal”, a spus Orban.

Întrebat dacă va rămâne președinte al Camerei Deputaților în orice condiție, oricine va câștiga alegerile interne din PNL, Orban a spus că acest lucru îl vor stabili cei care vor avea drept de reprezentare în organismele statutare din partid.

„Sunt prevederi statutare care se aplică și care stabilesc care sunt organismele statutare care iau decizii legate de susținerea reprezentanților PNL în funcții publice, iar acele decizii nu vor fi luate decât după Congres de toți aceia care vor fi aleși în funcții care le dau drept de reprezentare în organismele statutare. Avem în față o competiție frumoasă, avem în față o ocazie de a prezenta viziunea, obiectivele, proiectele fiecăruia dintre candidați, astfel încât să arătăm românilor că PNL este un partid cu resursă umană puternică, PNL este un partid care are capacitatea să asigure buna guvernare de care are nevoie România”, a mai spus Ludovic Orban.

Florin Cîțu candidează la alegerile interne din Partidul Național Liberal, pentru funcția de președinte. Contracandidat îi este președintele în funcție,Ludovic Orban, care ste și președinte al Camerei Deputaților.

 

×
Subiecte în articol: ludovic orban