x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UPDATE PNL și USR PLUS susțin candidatura lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei

UPDATE PNL și USR PLUS susțin candidatura lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei

01 Aug 2020   •   18:47
UPDATE PNL și USR PLUS susțin candidatura lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei
Sursa foto: FB Claudiu Nasui

Liderii Alianței USR PLUS și PNL au anunțat susținerea lui Nicușor Dan la Primăria Generală a Capitalei și candidați comuni la primăriile de sector.

Aceștia sunt:

Sectorul 1 - Clotilde Armand
Sectorul 2 - Radu Mihaiu
Sectorul 3 - Adrian Moraru
Sectorul 4 - Simona Spătaru
Sectorul 5 - Cristian Băcanu
Sectorul 6 - Ciprian Ciucu

„Sunt bucuros că Alianța USR PLUS și PNL, după discuții, au ajuns să aibă o listă comună de candidați la primăriile de sector. Sunt oameni serioși pe care îi cunosc și în care am încredere. În politică, lucrul cel mai important este să asculți ce vor oamenii pe care tu vrei să-i reprezinți. Există în București o mare majoritate de oameni care cred că orașul se îndreaptă într-o direcție greșită și care spun: uniți-vă, salvați-ne de PSD. Nu a fost o decizie ușoară pentru organizațiile celor trei partide să susțină un independent și să susțină candidații altor partide și să renunțe la candidaturile propriilor lor membri. Pentru asta vreau să felicit organizațiile celor trei partide pentru că au înțeles miza mai mare pentru București și au luat această decizie dificilă. Vreau să rog susținătorii celor trei partide să ia exemplu de la organizațiile de partid, să treacă peste asperitățile inerente luptei politice și să creadă în proiectul mare cu care venim azi în fața dumneavoastră”, a declarat Nicușor Dan, candidatul Alianței USR PLUS și PNL la Primăria Capitalei.

Dan Barna, președintele USR, și-a exprimat încrederea că proiectul pentru București, cu Nicușor Dan pentru Primăria București, va însemna reconstrucția Capitalei.

„De astăzi, Bucureștiul are opțiunea unui primar și a unei echipe, la nivelul primăriilor de sector, care într-adevăr să îndrepte acest oraș spre ceea ce înseamnă o capitală europeană. Este o oportunitate extraordinară, este un acord la care nu s-a ajuns ușor. Fiecare dintre partidele noastre a făcut sacrificii pentru a construi acest proiect și le mulțumesc colegilor care au făcut un pas în lateral înțelegând miza mai mare pe care o propunem astăzi. Sunt foarte sigur că punând aceste resurse împreună vom putea, în sfârșit, să reconstruim Bucureștiul chiar de astăzi”, a spus Barna.

Dragoș Tudorache, președintele executiv PLUS, a subliniat că, datorită echipei de profesioniști la primăriile de sector, Bucureștiul va avea soluții punctuale pentru toate problemele cetățenilor.

„Momentul politic pe care îl marcăm astăzi este, în primul rând, un moment politic de responsabilitate, o responsabilitate pe care noi, la PLUS, o avem față de electoratul din București. În al doilea rând, acest proiect politic pe care îl lansăm astăzi este despre principii de bună guvernare în administrația locală, cele care întotdeauna au fost ignorate. Nu este o înțelegere despre oameni și funcții, ci despre transparență. În al treilea rând, acest moment politic e despre oameni și soluții. Avem cea mai bună echipă de primari pentru sector, îl avem pe Nicușor Dan, îl avem pe Vlad Voiculescu și în spatele lor avem soluții punctuale pentru toate problemele Bucureștiului”, a subliniat acesta.

Premierul Ludovic Orban, președintele PNL, a transmis că echipa susținută de USR PLUS și PNL înseamnă un viitor mai bun pentru bucureșteni.

„Astăzi avem de dat o veste bună pentru bucureșteni. Dreapta modernă proeuropeană s-a unit pentru un proiect comun pentru București. După săptămâni de discuții analize și evaluări, partenerii din USR PLUS împreună cu noi, cei din PNL, am hotărât că împreună putem să oferim un viitor mai bun pentru București și o viață de calitate mai bună pentru fiecare bucureștean. Proiectul care ne-a unit este un proiect care trebuie să pună capăt modului lipsit de profesionalism, modului lipsit de interes și de dedicare față de interesul bucureșteanului, modului dezastruos în care a fost guvernată Capitala. Bătaia de joc la adresa bucureștenilor trebuie să ia sfârșit. Astăzi am decis în forurile statutare că vom prezenta candidați comuni pentru București, la Primăria Capitalei și la primăriile de sector. Nicușor Dan este un om care iubește Bucureștiul, care cunoaște în amănunt problemele Bucureștiului. Prezența mea aici e și un argument pentru o cooperare loială între primarul general, primarii de sector și Guvernul României”, a conchis prim-ministrul

Mediafax

UPDATE 1 Conducerea PNL a validat colaborarea cu USR PLUS, fiind aprobați atât candidații PNL, cât și cei ai USR PLUS la primăriile de sector din București.

Ludovic Orban anunțat că s-a decis și susținerea pentru Primăria Capitalei a candidatului independent Nicușor Dan.

”E foarte important că cele mai importante formațiuni de dreapta și-au dat mâna după negocieri destul de lungi și destul de complicate, Obiectivul nostru este de a elibera Bucureștiul de sub dominația PSD care a adus în București incompetență, haos adminsitrativ, tergiversarea rezolvării problemelor cu care se confruntă Bucureștiul, corupție, birocrație și o calitate execrabilă a serviciilor publice”, a spus președintele PNL.

Acesta s-a declarat convins că PNL, împreună cu USR PLUS, vor câștiga alegerile locale din Capitală.

BPN al PNL a mai validat toți candidații partidului pentru funcțiile de președinți de consilii județene și primari de municipii reședință de județ.

ȘTIRE INIȚIALĂ Președintele USR București, deputatul Claudiu Năsui, a anunțat că USR-PLUS și PNL vor avea candidaturi comune la București. 

”A ieșit fum alb. Avem candidaturi comune la București. Bucureștiul va avea un viitor fără PSD. Nu a fost ușor. Am reușit să avem candidați comuni ireproșabili astfel încât să putem avea un rezultat cu care să mergem în fața electoratului”, a scris deputatul, pe Facebook.

El a postat și o fotografie de la negocierile cu PNL în care mai apar liderul USR, Dan Barna, și președintele PNL, Ludovic Orban.

Candidaţii comuni PNL-USR-PLUS la alegerile locale:

Primăria Capitalei - Nicuşor Dan (independent)

Sectorul 1 - Clotilde Armand (USR)

Sectorul 2 - Radu Mihaiu (USR)

Sectorul 3 - Adrian Moraru (PNL)

Sectorul 4 - Simona Spătaru (PLUS)

Sectorul 5 - Cristian Băcanu (PNL)

Sectorul 6 - Ciprian Ciucu (PNL)

Mediafax

×
Subiecte în articol: usr pnl Claudiu Năsui