x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USR îi solicită ministrului Ionuț Stroe să se implice în salvarea patrimoniului UTC

USR îi solicită ministrului Ionuț Stroe să se implice în salvarea patrimoniului UTC

02 Iun 2020   •   15:14
USR îi solicită ministrului Ionuț Stroe să se implice în salvarea patrimoniului UTC

USR îi cere ministrului Ionuț Stroe să trimită spre aprobare Guvernului regulamentul de aplicare a Legii 146/2002 pentru a salva ce a mai rămas din patrimoniul UTC, pentru că, de 30 de ani, ”patrimoniul tinerilor este devalizat de clientela politică și firmele fantomă profitorilor tranziției”.

”De 30 de ani încoace, patrimoniul tinerilor este devalizat de clientela politică și firmele fantomă ale profitorilor tranziției, iar partidele la putere închid ochii”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a USR.

Liderii Uniunii arată că tot ce a mai rămas din patrimoniul moștenit de la fosta Uniunea a Tineretului Comunist poate fi salvat prin aprobarea unui Regulament de aplicare a Legii nr. 146/2002, care ar face ordine în funcționarea fundațiilor pentru tineret, astfel încât să existe cadrul legal pentru implicarea reală a tinerilor, iar aceste structuri să servească într-adevăr intereselor acestora.

”Cum Regulamentul este blocat însă prin sertarele Ministerului Tineretului și Sportului, USR Tineret îi solicită ministrului Ionuț Stroe să-și îndeplinească atribuțiile legale și să trimită documentul, spre aprobare, Guvernului. Salvați patrimoniul fundațiilor pentru tineret și promovați interesele tinerilor”, se mai arată în postare.

Mediafax

×