x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USR PLUS anunță ce măsuri au luat primarii pentru digitalizarea administrației locale

USR PLUS anunță ce măsuri au luat primarii pentru digitalizarea administrației locale

29 Iun 2021   •   20:30
USR PLUS anunță ce măsuri au luat primarii pentru digitalizarea administrației locale

Reprezentanții USR PLUS susțin că primarii digitalizează administrația locală și îi scapă pe cetățeni de cozi, dosare și drumuri inutile.

Reprezentanții USR PLUS au prezentat localitățile în care primarii au introdus mijloace moderne pentrtu relația cu cetățenii și cu firmele.

Potrivit USR PLUS, în Sectorul 2 al Capitalei, primarul Radu Mihaiu a anunțat că antreprenorii și reprezentanții firmelor care au un certificat calificat pentru semnătura electronică vor putea transmită și să primească electronic documente de la Direcția Venituri Buget Local a Sectorului 2. Antreprenorii își pot face cont, anunță politicienii.

Măsuri asemănătoare au fost luate și în comunitățile mici.

„Primarii Florin Vîrgă, din Săbăoani, județul Neamț, și Claudiu Constantin, din Lopătari, județul Buzău, au introdus platforma Regista, prin care cetățenii pot plăti online taxele și impozitele, pot completa formulare și trimite cereri și sesizări către primărie. Primarul Claudiu Constantin a introdus un Monitor Oficial local, în care cetățenii pot găsi toate hotărârile și dispozițiile luate de aleșii locali și unde au fost publicate și salariile tuturor angajaților din instituție. Vasile Cărare, primar al orașului Milișăuți, introduce, de săptămâna viitoare, platforma City Manager, prin care cetățenii vor putea interacționa cu primăria fără cozi și dosare cu șină”, au anunțat cei de la USR PLUS, pe Facebook.

Și în zona Brașov au fost făcuți pași pentru digitalizarea administrației.

„La Brașov, primarul Allen Coliban a inițiat o colaborare cu UiPath pentru digitalizarea relației dintre cetățeni și administrația locală și a creat un sistem online de depunere a cererilor de finanțare pentru proiecte de mediu, în cadrul Forumului Orașelor Verzi, o inițiativă care își propune transformarea Brașovului într-o capitală verde a României. Primarul Marian Arhire, din Sânpetru, județul Brașov, a lansat o platformă online pentru antreprenorii și producătorii locali, care se pot promova gratuit, dezvoltându-se, astfel, economia comunei”, au precizat reprezentanții USR PLUS.

×