x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vasile Dîncu, despre alianța de guvernare: Seamănă cu CDR, atunci un partid istoric a dispărut

Vasile Dîncu, despre alianța de guvernare: Seamănă cu CDR, atunci un partid istoric a dispărut

18 Apr 2021   •   15:31
Vasile Dîncu, despre alianța de guvernare: Seamănă cu CDR, atunci un partid istoric a dispărut
Sursa foto: Hepta

Sociologul și senatorul PSD Vasile Dîncu crede că alianța de guvernare funcționează în mod asemănător cu Convenția Democrată Română. Vlad Voiculescu pare să fie în rolul lui Traian Băsescu din timpul CDR, este opinia lui Dîncu.

Vasile Dîncu a făcut comparația cu CDR și a atras atenția că acea guvernare s-a încheiat cu dispariția unui partid politic.

„Îmi aduc minte cum a funcționat CDR, funcționa asemănător, acea coaliție a dus la nefericita dispariție a unui partid istoric”, a spus Vasile Dîncu la Digi 24.

El susține că Vlad Voiculescu pare să joace rolul lui Traian Băsescu în timpul guvernării 1996-2000. Totuși coaliția nu se va rupe, a pronosticat Dîncu: „Voiculescu pare exact în rolul lui Traian Băsescu, eu cred ca vom avea o succesiune de crize, dar nu cred că se va rupe coaliția.”

Dîncu mai crede că Vlad Voiculescu are nevoie de un proiect politic mai clar.

„Depinde cum va evolua competiția dintre USR și PLUS. Domnul Voiculescu trebuie să-și caute un proiect politic mai clar, el este un excelent ONG-ist, dar cred că are nevoie și de un proiect politic calat pe calitățile domniei sale. Și să facă echipă mai bună”, a precizat senatorul PSD.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vasile dincu