x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vicepreședintele PNL spune că PNL, USR PLUS și UDMR trebuie să găsească o soluție de compromis în negocieri

Vicepreședintele PNL spune că PNL, USR PLUS și UDMR trebuie să găsească o soluție de compromis în negocieri

15 Dec 2020   •   11:00
Vicepreședintele PNL spune că PNL, USR PLUS și UDMR trebuie să găsească o soluție de compromis în negocieri
Sursa foto: Hepta

PNL, USR-PLUS și UDMR trebui să găsească o soluție de compromis în negocierile pentru formarea Guvernului, a declarat vicepreședintele PNL, Gheorghe Falcă, la RFI.

De asemenea, acesta a precizat că împărțirea funcțiilor ar fi trebuit lăsată la finalul negocierilor.

„Mai mult de atât, poți să lași punctul acesta la finalul negocierii și să reușim într-un termen scurt să prezentăm cetățenilor soluțiile noastre. Ar fi foarte bine dacă în două zile am prezenta, să spunem, reforma în Sănătate, în următoarele zile să prezentăm modul în care vom investi în Educație, să prezentăm modul în care noi vom investi în marea infrastructură (...). Dacă arătăm acești pași, partea aceea finală a unei funcții va intra într-o mică normalitate a ceea ce înseamnă dorința politicienilor și a partidelor de a-și asuma responsabilități și într-un final se va găsi o soluție pentru a depăși acest hop”, a spus Falcă.

Vicepreședintele PNL crede că este o greșeală că negocierile pentru formarea coaliției s-au blocat la împărțirea funcțiilor.

Pe de altă parte, acesta a afirmat că nu este de părere că trebuie să existe un plan B pentru PNL în ceea ce privește formarea Guvernului, în contextul în care „nu se dorește o guvernare cu cei de la PSD din partea nici unui partid”.

×
Subiecte în articol: gheorghe falca pnl guvern