x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta spune că nu a făcut Pro România pentru a se întoarce în PSD

Victor Ponta spune că nu a făcut Pro România pentru a se întoarce în PSD

23 Ian 2020   •   14:49
Victor Ponta spune că nu a făcut Pro România pentru a se întoarce în PSD

Liderul Pro România, Victor Ponta, le-a spus miercuri seară, la Constanţa, reprezentanţilor filialelor partidului din Regiunea Sud-Est că trebuie să aibă candidaţi în fiecare unitate administrativ-teritorială la alegerile locale, precum şi proiecte pentru comunitate, menţionând totodată că nu vrea să se "joace la mize mici" cu formaţiunea politică pe care o reprezintă.

„Trebuie să aveţi candidat în fiecare localitate, oricât de mică, listă completă de consilieri, nu mai vorbesc de consiliul judeţean, pentru că în felul acesta putem într-adevăr să strângem fiecare vot şi să contăm. (...) Eu cred că peste tot în România, scot judeţele unde este UDMR-ul în discuţie, vor fi patru partide în consiliile judeţene, în consiliile locale, PSD şi PRO România pe stânga şi PNL şi USR pe dreapta. (...) Aveţi autonomie totală din partea mea de a gândi alianţe locale pre şi postelectorale, cu condiţia să ştiu că sunteţi peste tot pregătiţi cu candidaţi şi că începeţi practic bătălia pentru campanie. Nu vreau să jucăm cu Pro România la mize mici, nu vreau să ne vindem şi noi votul cum au făcut ALDE, PMP, să ne dea un subprefect, un director de nu ştiu care, un secretar de stat, eu vreau în 2024 să jucăm la cele mai mari mize politice. Să avem o şansă reală să câştigăm preşedinţia ţării, să formăm guvernul, să câştigăm europarlamentare, să câştigăm alegeri locale", a afirmat Ponta.

El a menţionat că nu a creat Pro România astfel încât acest partid să fie anexa PSD sau PNL, îndemnându-i pe participanţii la eveniment să se bată pentru propriii candidaţi.

„Este foarte important ca acum, la alegerile locale, să facem acea structură fără de care un partid nu poate să reziste foarte mult timp. Nu am făcut Pro România ca să mă întorc la PSD, nu am făcut Pro România ca să fim anexa PSD, nu suntem nici anexa PNL. (...) Vă spun, nu candidaţi pentru alţii, pentru alt partid sau ca să-i ajutăm pe alţii (...), ne batem pentru candidaţii noştri. (...) Vreau să candideze oameni care au experienţă politică, dar şi foarte mulţi care nu au candidat niciodată. Cred că s-a cam săturat lumea de figurile vechi. Decât să obţii mai multe voturi cu un fost care e pe finalul carierei politice, mai bine obţii mai puţine cu un om tânăr, de viitor, dar care poate să crească", a spus preşedintele Pro România.

Victor Ponta a precizat că Pro România doreşte alegeri locale în două tururi de scrutin.

"Evident, fiind un partid mai mic care acum creşte, ne dorim alegeri în două tururi, motiv pentru care nu o să votăm moţiunea PSD-ului, ca să rămână într-un tur", a afirmat Ponta.

Totodată, în cadrul întâlnirii de la Constanţa, deputatul Mircea Titus Dobre, fost ministru al Turismului, şi fostul preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Turism Răzvan Filipescu au anunţat că vor candida, la alegerile locale, pentru funcţia de primar al municipiului Constanţa şi, respectiv, cea de preşedinte al Consiliului Judeţean.

Dobre şi Filipescu i-au mulţumit lui Ponta pentru încrederea şi susţinerea pe care le-o acordă pentru a candida, liderul Pro România precizând, la rândul său, că le va face acestora campanie electorală "din toată inima".

"Eu la Constanţa nu prea am avut şanse să fac campanie cui am vrut. După 18 ani ..., poate e mâna bună", a mai spus Victor Ponta. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Victor Ponta