x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică VIDEO. Dan Barna îl propune pe Cătălin Drulă la șefia Camerei Deputaților

VIDEO. Dan Barna îl propune pe Cătălin Drulă la șefia Camerei Deputaților

de Georgiana Oprea    |    15 Dec 2020   •   11:55
VIDEO. Dan Barna îl propune pe Cătălin Drulă la șefia Camerei Deputaților

Copreședintele USR PLUS, Dan Barna, a precizat că alianța îl propune pe liderul deputaților USR, Cătălin Drulă, pentru șefia Camerei Deputaților.

„Se percepe că suntem în situaţia unui blocaj legat de alocarea funcţiilor pe partide sau, şi mai fals, este chestiunea legată de ambiţii personale ale liderilor celor două partide din conducerea coaliţiei, respectiv a mea şi a lui Ludovic Orban. Nu este despre poziţii, ci este exact despre o alocare echilibrată şi şansa ca această coaliţie să funcţioneze şi să meargă mai departe. Secvenţa în care noi ne propunem să facem un guvern de oportunitate este de neacceptat pentru USR PLUS. Am propus mai multe soluţii în zilele trecute, acestea au fost refuzate fie de Ludovic Orban, fie de cei din PNL. Încercăm o nouă nouă soluţie, încercăm o nouă deschidere şi propunem o altă candidatură la conducerea Camerei Deputaţilor. Considerăm în continuare că echilibrul acestei coaliţii trebuie să existe. Pe cale de consecinţă, îl propunem - şi va fi susţinut de USR PLUS - pe liderul de grup al parlamentarilor USR, Cătălin Drulă, un coleg cu o experienţă semnificativă şi cu rezultate remarcabile în ultimele două sesiuni", a anunţat Dan Barna la Parlament.

De asemenea, copreședintele USR PLUS a precizat că ultimele zile au arătat „cât de ușor se poate aluneca în logica vechilor coaliții de conjunctură, în care germenii instabilității sunt stabiliți de la bun început”.

Dan Barna le-a propus lui Ludovic Orban și lui Kelemen Hunor să intre toți trei ca vicepremier în viitorul guvern.

„Un guvern în care președinții celor trei partide sunt vicepremieri va evita blocajele, vor lua decizii rapide”,  a mai afirmat Barna.

×
Subiecte în articol: Dan Barna camera deputatilor negocieri