x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică VIDEO: Florin Cîțu, mesaj pentru români: De la 1 iunie revenim la normalitate!

VIDEO: Florin Cîțu, mesaj pentru români: De la 1 iunie revenim la normalitate!

de Alice Petrescu    |    05 Apr 2021   •   12:15
VIDEO: Florin Cîțu, mesaj pentru români: De la 1 iunie revenim la normalitate!
Sursa foto: Lucian Alecu

UPDATE: La sfârșitul lunii iulie România ar putea ajunge la 10 milioane de persoane vaccinate, ceea ce va permite o redeschidere în totalitate a economiei, a declarat, luni , într-o conferință de presă, premierul Florin Cîțu. El a mai anunțat înființarea unui comitet interministerial care să asigure „revenirea la normalitate” din 1 iunie.

 

 1 iunie - primul pas pentru revenirea la normalitate

Premierul Florin Cîțu a anunțat luni înființarea un comitet interministerial, prin decizia și sub coordonarea premierului, „care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate a României”.

Șeful executivului a mai precizat că acest comitet interministerial va include toate ministerele şi, de asemenea, se ia în calcul invitarea unor sindicate şi patronate. 

„Avem nevoie să arătăm românilor momentul în care vom reveni la normalitate. 1 iunie este primul pas pe care îl văd. Nu e o revenire 100%, dar e primul pas și trebuie pregătit. De aceea avem acest comitet interministerial în care sunt implicate toate ministerele pentru că toată economia trebuie să fie implicată”, a declarat premierul.

Acesta a anunțat că revenirea la normalitate depinde de campania de vaccinare și de atingerea unui prag de 5 milioane de persoane imunizate la 1 iunie.

„Este o condiție necesară pentru a putea trece mai departe. Trebuie să avem acest număr de persoane vaccinate. Nicio altă măsură nu ne ajută să redeschidem economia”, a spus Florin Cîțu.

Acesta a precizat că în lunile aprilie și mai România va dispune de 8 milioane de doze de vaccin..

 

În România nu se va aplica certificatul verde, românii vor putea merge în vacanţă

De asemenea, premierul Florin Cîţu a declarat că în România nu se va aplica certificatul verde, iar românii vor putea merge în vacanţă fără acest document.

„Fără discuții. În România nu se va aplica certificatul verde, românii vor merge în vacanță fără”, a declarat Florin Cîțu, luni, în timpul unei conferințe de presă.

Conform unui proiect UE, certificatul verde digital ar trebui să conțină datele de identificare ale persoanei și informații despre vaccinul anti-COVID, despre testul PCR sau despre imunitatea dobândită în urma infectării cu virusul SARS CoV-2.

 

Știre inițială: Premierul Florin Cîțu va susține, luni, de la ora 12:00, o conferință de presă la Palatul Victoria. Aceasta va fi transmisă live pe conturile Facebook şi YouTube ale Guvernului şi prin sistemul unic de distribuţie al Palatului Victoria. 

 

×
Subiecte în articol: florin citu conferinta de presa