x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică VIDEO: Gabriela Firea vrea explicații de la Clotilde Armand în privința tăierii finanţării celor patru spitale din Sectorul 1

VIDEO: Gabriela Firea vrea explicații de la Clotilde Armand în privința tăierii finanţării celor patru spitale din Sectorul 1

de Alice Petrescu    |    08 Feb 2021   •   13:26
VIDEO: Gabriela Firea vrea explicații de la Clotilde Armand în privința tăierii finanţării celor patru spitale din Sectorul 1

Senatoarea PSD, Gabriela Firea, a declarat, luni, că social-democrații vor ajunge inclusiv în instanță dacă nu vor putea opri "decizia aberantă" a primarului Clotilde Armand și a consilierilor locali  privind transferul a patru spitale din București în administrarea unităților sanitare respective. Ea a  mai anunțat că PSD intenționează să depună un proiect de hotărâre prin care spitalele în cauză să fie preluate în administrarea Primăriei Capitalei, pentru că ele nu se pot susține singure financiar.

 

Gabriela Firea s-a prezentat astăzi la o ședință a Consiliului Local al Primăriei Sectorului 1, la care a spus că au participat doar nouă consilieri locali. 

„Constatam regretabil ca doamna si consilierii locali de la PNL, USR PLUS si PMP nu au dorit sa participe la aceasta sedinta. Tragem concluzia ca nu ii intereseaza situatia sănătății din Bucuresti si din Romania, Faptul că nu s-au prezentat la această ședință nu arată doar lașitate din punct de vedere politic, ci și lipsă de respect față de cetățeni, pentru că aceștia ar fi avut nevoie ca ei să îndrepte eroarea de săptămâna trecută”, a acuzat Firea.

Imediat după declarațiile făcute de Gabriela Firea, Clotilde Armand a transmis și ea un mesaj pe Facebook, în care îi pe acuză social-democrații de propagandă și ipocrizie.

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a anuntat la sfărsitul săptămânii că, anul trecut, doar 0,27% din veniturile Spitalului Grigore Alexandrescu au provenit de la primarie si a anunțat ca banii alocati unitatilor spitalicesti din Sectorul 1 au scazut constant in ultimii ani. 

„Spitalul Clinic pentru Copii Grigore Alexandrescu anul trecut a avut venituri de 109 milioane de lei din care 295.000 au provenit din Sectorul 1, adica 0,27% din total. (…) In 2017 am alocat 21 de milioane de lei, a scazut la 8 milioane in 2018, la 5 milioane in 2019 si am ajuns la 3 milioane in 2020. Asta este finantarea Sectorului 1 sub administratia PSD”, a mai declarat Armand.

×
Subiecte în articol: gabriela firea