x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică VIDEO. Ludovic Orban, despre alegerile locale: Bătălia cu PSD este una de o dificultate extrem de mare

VIDEO. Ludovic Orban, despre alegerile locale: Bătălia cu PSD este una de o dificultate extrem de mare

de Georgiana Oprea    |    15 Sep 2020   •   11:40
VIDEO. Ludovic Orban, despre alegerile locale: Bătălia cu PSD este una de o dificultate extrem de mare
Sursa foto: Lucian Alecu

Ludovic Orban a declarat, marți, 15 septembrie, că bătălia la alegerile locale se duce cu PSD. De asemenea, șeful Executivului a menționat că au fost stabilite măsurile de protecție sanitară care se vor aplica în ziua votului. 

„În cadrul ședinței de campanie am stabilit toate măsurile de informare reprezentanților PNL privitoare la măsurile de protecție sanitară care sunt luate în ziua votului, astfel încât la secțiile de votare toată lumea să știe ce măsuri de protecție sanitară trebuie respectate în ziua votului. De asemenea, pe ultima sută de metri, mai avem 10 zile de campanie și am stabilit intensificarea campaniei directe a candidaților PNL, ne luptăm cu 28 de baroni roșii și cu peste 1600 de satrapi locali care au ținut localitățile în sărăcie și lipsite de speranță.  Bătălia cu PSD este una de o dificultate extrem de mare. Obiectivul nostru este de a scăpa cât mai multe județe de baronii roșii și de a câștiga cât mai multe primării care au fost conduse de PSD”, a declarat Orban, la sediul PNL.  
 

Declarațiile premierului Ludovic Orban despre lupta cu PSD vin în contexteul în care, în apropierea campaniei electorale, mai mulți primari de la PSD au trecut pe listele PNL pentru alegerile locale. 

Sorin Apostolicescu, fost membru al PSD Argeș, candidează pentru scaunul de primar al municipiului Pitești din partea PSD Argeș. Și primarul Iașului, Mihai Chirica, tot din PSD, a fost cooptat de PNL pentru a conduce primăria de la Iași. Un alt exemplu de traseism politic este primarul din comuna Ștefan cel Mare, din Călărași, din PSD, care a fost de-a lungul timpului membru în FSN, PDSR și PSD, iar acum candidează din partea PNL. 

Alți zeci de edili locali au trecut de la PSD la PNL înaintea campaniei electorale pentru locale. 

Pe de altă parte, traseismul politic este un obicei care se practică atât în cazul PNL, cât și în cazul PSD. Totuși, PNL este cel care s-a arătat vocal de-a lungul timpului împotriva unei astfel de practici, în special în momentul în care se afla în opoziție. Mai mult, Ludovic Orban a spus în repetate rânduri că nu este de acord cu traseismul politic, însă în ceea ce privește trecerile de la PSD la PNL acesta a spus că este vorba de o schimbare de paradigmă, „pentru experiența și faptele care au vorbit în locul siglei de partid”. 
 

×