x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică VIDEO. Ludovic Orban: Este mai importantă buna guvernare decât persoana unui ministru

VIDEO. Ludovic Orban: Este mai importantă buna guvernare decât persoana unui ministru

14 Apr 2021   •   14:45
VIDEO. Ludovic Orban: Este mai importantă buna guvernare decât persoana unui ministru
Sursa foto: Lucian Alecu

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că USR PLUS trebuie să desemneze un „ministru responsabil” care să-i ia locul lui Vlad Voiculescu.

De asemenea, acesta și-a reafirmat susținerea față de Florin Cîțu.

„Decizia de susținere ca premier a lui Florin Cîțu a fost o decizie a PNL și a partidelor din coaliție. Schimbarea premierului nu poate fi decisă decât tot de coaliție. În ce privește PNL, îl sprijin în continuare pe Florin Cîțu, care reprezintă PNL.”, a declarat Orban.  

Principalele declarații: „Am luat act de decizia premierului Florin Cîțu de a elibera din funcție ministrul Sănătății. Este nu doar dreptul, ci și obligația constituțională a premierului de a veghea la buna funcționare a guvernului și punerea în practică a programului de guvernare, chiar și prin schimbarea unui ministru. Pentru PNL nu există o altă soluție politică de guvernare decât actuala coaliție de guvernare. Decizia premierului este strict o decizie care urmărește ca la Ministerul Sănătății, tot USR PLUS să desemneze un ministru care să gestioneze responsabil domeniul. Noi îl susținem în acest demers pe premier și credem că e mai importantă pentru România buna guvernare decât persoana unui ministru. Decizia de susținere ca premier a lui Florin Cîțu a fost o decizie a PNL și a partidelor din coaliție. Schimbarea premierului nu poate fi decisă decât tot de coaliție. În ce privește PNL, îl sprijin în continuare pe Florin Cîțu, care reprezintă PNL. Decizia clară a PNL e de a menține această coaliție de guvernare.”

 

×
Subiecte în articol: ludovic orban vlad voiculescu florin citu