x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică VIDEO. Orban, la Bacău: Centura ocolitoare a orașului va fi dată în trafic între 27 noiembrie și 3 decembrie

VIDEO. Orban, la Bacău: Centura ocolitoare a orașului va fi dată în trafic între 27 noiembrie și 3 decembrie

20 Noi 2020   •   11:18
VIDEO. Orban, la Bacău: Centura ocolitoare a orașului va fi dată în trafic între 27 noiembrie și 3 decembrie
Sursa foto: Hepta

Autostrada de centură a orașului Bacău urmează să fie dată în folosință în câteva zile, a declarat premierul Ludovic Orban, vineri. De asemenea, acesta l-a felicitat pe constructor pentru că a reușit finalizarea lucrărilor cu un an înainte de termen.

„Am ţinut să vedem stadiul lucrărilor de pe autostrada de centură a municipiului Bacău. Este un proiect aşteptat de mult timp de băcăuani şi iată că este aproape de finalizare şi va reuşi să scoată tot traficul greu şi traficul de tranzit din Bacău şi va creşte viteza de tranzitare a Bacăului. Îl felicit pe constructor, o mobilizare exemplară. Deşi termenul de finalizare era ianuarie 2022, constructorul ne-a comunicat că poate să o dea în trafic între 27 noiembrie şi 3 decembrie, în funcţie de condiţiile meteorologice", a precizat Orban.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a afirmat că urmează să fie dat în trafic un alt obiectiv, respectiv varianta ocolitoare a orașului Rădăuți.

„Suntem bucuroşi să auzim astăzi această veste, în drum spre Suceava, unde vom da în trafic un obiectiv important pentru judeţul Suceava, pentru oraşul Rădăuţi. Mă refer la varianta ocolitoare a oraşului Rădăuţi, unde, împreună cu acelaşi antreprenor serios, reuşim, tot înainte de termen, să dăm în trafic acel obiectiv. Aşa cum bine ştiţi, la începutul lunii septembrie am reuşit să dăm în trafic 7,3 kilometri din acest obiectiv. Vestea pe care ne-a dat-o constructorul astăzi, şi anume că în câteva zile vom da în trafic acest obiectiv, este cea mai bună veste pe care putem să o dăm românilor, moldovenilor. Vorbim practic despre primul tronson de autostradă din regiunea Moldovei, cei 16 kilometri la profil de autostradă, din cei 31 kilometri din centura Bacăului. Avem o mobilizare extraordinară pentru că finalizăm acest proiect înainte de termen. Îl felicit pe antreprenor. Practic, în noiembrie anul trecut am preluat acest obiectiv la un stadiu fizic de 27% şi iată îl aduce astăzi, în 12 luni, cu un antreprenor serios, la 100%", a declarat ministrul Lucian Bode.

Premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au vizitat, vineri, lucările la centura ocolitoare a municipiului Bacău. Totodată, Orban se va deplasa și în județul Suceava, unde va participa la inaugurarea centurii ocolitoare a orașului Rădăuți.  

×
Subiecte în articol: ludovic orban bacau centura