x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică VIDEO. Senatorii au aprobat solicitarea DNA în cazul lui Florian Bodog

VIDEO. Senatorii au aprobat solicitarea DNA în cazul lui Florian Bodog

21 Apr 2021   •   11:37
VIDEO. Senatorii au aprobat solicitarea DNA în cazul lui Florian Bodog

UPDATE. Plenul Senatului a aprobat, miercuri, solicitarea DNA adresată Camerei superioare a Parlamentului pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al Sănătății Florian Bodog.

Votul a fost secret. În favoarea cererii DNA au votat 98 de senatori, iar împotrivă au votat 24 de senatori. A fost înregistrată și o abținere.  

„Din start vă spun că nu vă voi cere să votaţi împotriva solicitării de cercetare a mea, că n-am nimic de ascuns, întotdeauna am răspuns invitaţiilor şi nu este prima dată când am fost invitat la DNA sau la Parchet. (...) Nu-mi este frică de Justiţie şi am încredere în Justiţia din România", a afirmat Florian Bodog, în cadrul dezbaterilor privind cererea DNA.

------------------------

Știre inițială. Senatorii dezbat, miercuri, în plenul Camerei superioare a Parlamentului, solicitarea DNA pentru încuviințarea începerii urmăririi penale a fostului ministru al Sănătății Florian Bodog.

Votul va fi unul cu bile. La începutul ședinței, și-au anunțat prezența 88 de senatori. 

Senatorii PNL, USR PLUS și PSD au anunțat că vor vota în favoarea începerii urmăririi penale.

Procurorii DNA solicită Senatului încuviințarea urmăririi penale a lui Florian Bodog, acuzat că, atunci când deținea funcția de ministru al Sănătății, ar fi acționat pentru ca o persoană angajată în funcția de consilier personal să își încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu și fără să-și fi îndeplinit atribuțiile la care era obligată prin contract.

În 2019, DNA a făcut o solicitare similară, care a fost respinsă de sentatori. Ulterior, procurorii au obținut date privind comiterea de către fostul ministru a altor patru infracțiuni de fals în înscrisuri și abuz în serviciu.

×
Subiecte în articol: Florian Bodog senat dna