x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vlad Voiculescu, acuzații la adresa lui Nicușor Dan: Nici nu răspunde la telefon

Vlad Voiculescu, acuzații la adresa lui Nicușor Dan: Nici nu răspunde la telefon

21 Dec 2020   •   21:26
Vlad Voiculescu, acuzații la adresa lui Nicușor Dan: Nici nu răspunde la telefon

Vlad Voiculescu anunță, luni, că a decis să renunțe la funcția de viceprimar al Capitalei, pe care a așteptat-o 86 de zile, pentru a accepta-o pe cea de ministru al Sănătății, acuzând că primarul general nici măcar nu îi răspunde la telefon.

Liderul PLUS București, Vlad Voiculescu spune că a așteptat 86 de zile să fie desemnat viceprimar al Capitalei, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat, „nu din vina mea sau a USR PLUS”, așa că luni a decis să renunțe pentru a accepta nominalizarea ca ministru al Sănătății în noul Guvern al României.

„Imediat se împlinesc 100 de zile de la alegeri. În mod normal, ar fi trebuit să vin în fața dumneavoastră - a celor peste 176 de mii de oameni care ne-au votat - cu un bilanț, alături de primarul independent susținut de USR PLUS și de PNL, și alături de viceprimarul ales din partea PNL. Mi-ar fi plăcut să vă pot vorbi despre o echipă consolidată, despre măsurile pentru București și pentru sistemul de sănătate de aici. Nu este cazul, din păcate, și nu din vina mea sau a USR PLUS. Abia începând de azi (luni – n.r.) avem viceprimari aleși. Am evitat să mă pronunț public pe aspecte care țineau de felul în care a funcționat - sau mai degrabă nu a funcționat - echipa votată de bucureșteni. În general, fără încredere, nu se poate construi nimic. Iar când cel alături de care ai candidat nu îți răspunde la telefon mai bine de o lună după seara alegerilor... nu e chiar un semn bun. Nu voi zăbovi însă mai mult însă asupra acestui aspect. Poate că avem pur și simplu stiluri și abordări diferite - respect asta și îi doresc Primarului General succes”, scrie, luni, pe Facebook, Vlad Voiculescu.

Acesta afirmă că îi dorește succes lui Nicușor Dan, care „și-a dorit asta cu orice preț”, pentru că succesul actualei administrații este esențial pentru viitorul acestui oraș și a milioane de oameni.

„Înțeleg deci, din nou, să fac pasul în spate și sper din suflet ca lucrurile să se remedieze”, afirmă Voiculescu, dând de înțeles că Nicușor Dan a fost cel care nu l-a dorit viceprimar.

Liderul PLUS București a spus că a acceptat desemnarea de către USR PLUS pentru poziția de ministru al Sănătății și va merge în zilele următoare la audierile din Parlament convins că din poziția de ministru al Sănătății poate servi interesul românilor în acest moment critic.

„Sper să am la Ministerul Sănătății timp să fac reformele și proiectele de care avem cu toții atât de mare nevoie”, mai scrie Voiesculescu.

Acesta explică deciziile din ultima perioadă, în care a renunțat, rând pe rând, la diferite funcții și candidaturi.

„Îmi place să cred că în toate deciziile luate în ultimii ani am urmărit binele public, chiar dacă asta a venit nu de puține ori cu costuri personale asumate. Nu am candidat la alegerile europarlamentare pentru că anunțasem deja candidatura la Primăria Municipiului București. Nu am mai candidat pentru Primăria Generală la alegerile locale, considerând că este în interesul bucureștenilor ca eu să mă retrag pentru a susține un candidat unic împotriva Gabrielei Firea și PSD. Nu am candidat la alegerile parlamentare pentru că am crezut că putem face echipă pentru București. Mă retrag acum, cu inima deloc împăcată (și da, chiar înțeleg criticile pe tema asta), dar cu încrederea că energia mea poate avea un impact mult mai important, inclusiv pentru Capitală, din poziția de Ministru al Sănătății”, a mai scris Vlad Voiculescu.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vlad voiculescu nicusor dan